Open dag De Blinker

Op woensdag 19 maart opent Daltonschool de Blinker haar deuren voor een ieder die graag een kijkje wil nemen bij ons op school.

Het is dan namelijk de dag van het openbaar onderwijs en het motto van deze dag is ‘Ik ben welkom’. Kenmerkend voor het openbaar onderwijs is het respect en de betrokkenheid ten opzichte van verschillende levensbeschouwingen en verschillen tussen mensen.

Geheel bijzonder is het dat we op 19 maart ook ons 10-jarig jubileum als Daltonschool vieren. Een bijzondere prestatie waar we heel erg trots op zijn. Al 10 jaar staan de pijlers van het Dalton onderwijs bij ons op school centraal:

1. Vrijheid en verantwoordelijkheid
Vrijheid in het Daltononderwijs houdt in dat kinderen de gelegenheid krijgen om het werk zelf te organiseren. Stap voor stap leren ze om deze verantwoordelijkheid te dragen en zelf keuzes te maken.

2. Zelfstandigheid
Op school worden kinderen uitgedaagd om leertaken zelfstandig uit te voeren en om eerst zelf na te denken hoe ze een probleem kunnen oplossen.

3. Samenwerking
We bieden kinderen iedere dag de mogelijkheid om samen te werken. Zo leren kinderen met elkaar om gaan en hoe ze elkaar kunnen helpen.

Programma van de dag

08.30-09.00 uur Opvangen leerlingen in eigen klas
09.00-11.00 uur Workshops verzorgd door de leerlingen van groep 8 (schminken, koek versieren, sport/spel en disco)
11.00-12.00 uur Het grote JA/NEE spel op het plein

Ook peuters kunnen meedoen met de activiteiten. Dus kleine broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, buurtjes zijn welkom.

Tot ziens op 19 maart!

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.