Open dag Bolswarder brandweer

Op 19 september is er van 13.00 uur tot 17.00 uur een open dag bij de brandweer in Bolsward. Dit naar aanleiding van het 160 jarig jubileum dat zij dit vieren.

Daarom staat in de kazerne aan Hichtumerweg de deuren voor u open en zijn er verschillende demonstraties en activiteiten voor jong en oud. Enerzijds staat de open dag in het teken van ‘een kijkje nemen in de keuken van de brandweer’ en anderzijds geven we deze dag graag informatie over ‘werken bij de brandweer als vrijwilliger’.

Demo’s en brandweerauto’s bekijken
Tijdens de open dag is er een gevarieerd programma voor jong en oud waarbij verschillende onderdelen van het werkveld aan bod komen. Zo is er bijvoorbeeld een traumaheli aanwezig en is er een spectaculaire demonstratie met een ‘sprinklerinstallatie’. We laten u verder zien wat u moet doen als u thuis een vlam in de pan krijgt. Daarnaast kunt u zien hoe we te werk gaan tijdens een ongeval en vertellen we u wat u kunt doen als u ooit te maken krijgt met brand. En natuurlijk kunt u een kijkje nemen in een brandweerauto.

Partners bij hulpverlening
Ook partners in de hulpverlening zijn aanwezig tijdens de open dag. Denk hierbij onder andere aan de politie. De politie zorgt tijdens een ongeval of bij brand voor de veiligheid van de omstanders en verricht onderzoek naar de oorzaak van brand. De ambulance is ook aanwezig. Zij zorgen voor het vervoer naar het ziekenhuis en verzorgen slachtoffers van een ongeval of brand.

Tips voor een brandveilig leven
Op 19 september geven we ook informatie over een brandveilig leven. We vertellen u bijvoorbeeld over het belang van een rookmelder en hoe je moet vluchten door rook. Wilt u met de brandweer praten over uw brandveiligheid thuis en uw omgeving? ,Kom langs en dan gaan wij graag met u hierover in gesprek.

Word jij onze nieuwe collega?
Bij Brandweer Fryslân werken bijna 1400 mensen waaronder ongeveer 1200 vrijwilligers. Bij de post Bolsward zijn 23 vrijwilligers actief maar we kunnen wel wat versterking gebruiken. Altijd al eens gedacht ‘Misschien is de brandweer wel iets voor mij?’, dan nodigen wij u graag uit om tijdens de open dag met ons in gesprek te gaan.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.