Open dag bij Boer Brandsma Ugoklooster

Komende zondag,  18 juni, is bij Boer Brandsma op het Ugoklooster een open dag waarbij het biologisch-dynamisch bedrijf te bezichtigen is.

Het melkveebedrijf melkt hun koeien sinds 2006 met een melkrobot. Zo kan de koe zelf bepalen wanneer ze gemolken wil worden. In de zomer past het bedrijf  dag en nacht beweiding toe.

Daarnaast doet de boer aan weidevogelbescherming en wordt het maaibeheer afgestemd op dieren en planten

In 2014 is er een plas dras aangelegd voor de weidevogels en probeert men actief de weidevogels te beschermen op het land door uitgestelde maai datums en het plaatsen van nestbeschermers.

Zondag zijn er rondleiding, proeverij, informatiestands en is de boerderijwinkel open met rauwe melk verkoop en vlees van eigen koeien.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.