Op kamers: welke verzekeringen heb je nodig?

In augustus, net voor het nieuwe studiejaar, gaan veel studenten voor het eerst op kamers. Er valt dan veel te regelen.

Zodra je 18 wordt, moet je een eigen zorgverzekering afsluiten. Vanzelfsprekend zijn je studiebeurs, collegegeld en studentenreisproduct belangrijk om goed uit te zoeken. Net als zorg- en huurtoeslag. Zij bepalen je maandelijkse inkomsten. Ook moet je zelf verzekeringen regelen. Je zult merken dat dit deels via je ouders kan blijven lopen. Maar niet alles.

Zo heb je zelf een inboedelverzekering nodig als je op kamers gaat. Alle spullen op je kamer, zoals je bed, kast, tv, laptop, kleding maar ook je studieboeken, behoren tot je inboedel. Bij de inboedel kun je vaak een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Dit dekt schade aan andermans spullen, die jij per ongeluk veroorzaakt.

Hebben je ouders zo’n verzekering en woon je als student op kamers? Dan ben je tot je 27e bij hen meeverzekerd. Als student wil je natuurlijk zo af en toe op vakantie. Vergeet dan niet om een reisverzekering af te sluiten. Je bent dan verzekerd als je tijdens je vakantie schade krijgt aan je spullen (bijvoorbeeld bagage, fotocamera of kleding).

Het is niet verplicht, maar kun je als student zo maar een nieuwe camera kopen als die wordt gestolen? Woon je tijdens je studie op kamers en hebben je ouders een doorlopende reisverzekering? Dan ben je tot je 27e bij hen meeverzekerd. Heb je vragen, wij leggen het je graag allemaal uit. Ook kun je kijken op www.wijzeringeldzaken.nl/op-jezelf/op-kamers.

Bron: HJG Verzekeringen

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.