Oorwassing voor Westergo bij herstart competitie

Bolsward – De korfballers van kv Westergo zijn niet bepaald goed uit het kerstreces gekomen. Een pijnlijke 7-17 thuisnederlaag tegen TFS betekende een slechte start van het nieuwe jaar, sportief gezien. Na een prima eerste kwartier stokte de doelpuntenmachine aan Bolswarder zijde.

Westergo startte zonder de grieperige Marleen Lingsma. Na het voorstellen van beide ploegen floot scheidsrechter Van der Meer het duel op gang. De openingsgoal kwam op naam van de gasten, maar via Hedzer Eringa en Geert-Jan Sieperda (strafworp) pakte de Hendriksen Fashion-formatie de leiding. De scheidsrechter gaf, opvallend genoeg, na het 2e Westergo-doelpunt aan dat er geen doelpunttunes meer gebruikt mochten worden (dit zou niet eerlijk zijn voor de uitspelende partij). TFS kwam op 2-3, maar opnieuw Hedzer Eringa zorgde voor de gelijkmaker. TFS pakte wederom een voorsprong, maar Geert-Jan Sieperda zorgde na een kwartier spelen voor 4-4.

Tot zover niets aan de hand, een gelijk opgaand duel. TFS nam over en kwam op 4-7, alvorens Geert-Jan Sieperda opnieuw een strafworp benutte. In de laatste minuut voor rust liepen de gasten weg naar 5-9. Direct na de pauze werd Hanneke Buma ingebracht voor Mireille Wolthuizen. Franck Kort zorgde voor de 6-9, dat wat het startsein voor een inhaalslag had moeten worden. Meerdere keren liet Westergo dit seizoen al zien dat het van grote achterstanden terug kan komen.

TFS liep vlot weg naar 6-12 en met het inbrengen van Ype Bote Bonnema probeerde coach Nik van der Land nog wat te forceren. Geert-Jan Sieperda benutte opnieuw een stafworp (7-12) maar daarna was het gespeeld. TFS liep eenvoudig uit naar 7-17 en ook het brengen van Tjitske van Dijk voor Mirna Feddema kon daar niets meer aan veranderen. Westergo scoorde in de tweede helft slechts twee doelpunten, en dan wordt een positief resultaat wel een heel lastig verhaal.

De Bolwarders staan nog altijd puntloos onderaan, op vier punten achterstand van de felbegeerde 6e plek. Halverwege de competitie is in elk geval duidelijk wat er moet gebeuren. A.s. zaterdag komt koploper DTL naar De Middelzee. Aanvang van dit duel is 20.10 uur.

Doelpunten: Geert-Jan Sieperda 4, Hedzer Eringa 2 en Franck Kort 1.

Westergo 2 kwam deze week tweemaal in actie. Op donderdag 4 januari werd er thuis ingehaald tegen It Fean/Boelenslaan 2. Het werd 13-16 voor de gasten. Doelpunten: Hanneke Buma 4, Hedzer Eringa 2, Judith de Boer, Mirna Feddema, Jetske Dijkstra, Piter Spoelstra, Petra de Groot , Menno Devilee, Vincent de Haan allen 1.

Op zaterdag 6 januari stond de competitiewedstrijd tegen ASVD 5 op het programma. Deze wedstrijd werd met 17-15 gewonnen. Doelpunten:Hanneke 6, Ype Bote 5, Tjitske 2, Piter, Petra, Judith, Josina allen 1.

Westergo A1 speelde midweeks uit tegen MN & W A1. Uitslag 11-5.
Op zaterdag speelden de junioren thuis tegen DES A1. De gasten wonnen met 9-12.

Westergo B1 verloor thuis met 5-8 van DIO B1. Na een 2-0 voorsprong werd er helaas verloren. Doelpunten van Maaike de B. (2x), Hansje, Amarins de B. en Claudia.

Westergo B2 redde het thuis niet tegen Mid-Fryslân B3. Het werd 1-9, waarbij Meike het doelpunt maakte.

De C1 won de derby tegen De Waterpoort C1 met 11-8. Een spannend duel, dat tot 5-5 gelijkop ging. Daarna sloeg Westergo een gaatje. Doelpunten kwamen uit de handen van Iris 3x, Amarins W. 2x, Martijn vd V. 2x, Hinke, Rika, Johan en Betül.

Westergo D1 verloor, nadat er vlot een 4-0 voorsprong op het scorebord stond. Lemmer nam over en kwam op 4-6, waarna Westergo in de slotfase nog de 5-6 eindstand liet noteren. Doelpunten: Emma (2x), Carlijn, Janieke en Ymke.

Westergo D2 verloor van koploper Udiros D1 met 8-0.

Westergo E1 verloor van Wez Warber & Fluch E2, met liefst 0-12.

De jongste jeugd, Westergo F1, won van ditzelfde Wez Warber & Fluch, alleen dan van F1. Het werd 8-6 met doelpunten van Martijn L. (2x), Jens, Thirza, Livia, Mats, Merijn en Anne Roos allemaal 1.