Ook in 2018 weer Tsjillen tijdens Pinkster-Elfstedentochtweekend

Het kan natuurlijk niet uitblijven. Na het overweldigende succes in dit pilot jaar, gaat Bolsward ook in 2018 weer Tsjillen tijdens en rondom de Pinksterdagen.

Het bestuur van Tsjillen in Bolsward organiseert in en rond het Pinksterweekend weer water-gerelateerde culturele activiteiten in Bolsward. Hierbij staat het Tsjil (wiel) centraal, een verwijzing naar de vele wielen die door de stad rijden tijdens de fiets- en step 11-Stedentocht waarvan de start en finish plaatsvindt in Bolsward.

Net als in afgelopen juni is er op vrijdagavond ‘Tsjillen in de sloep’, een tocht door de grachten van Bolsward die wordt afgesloten met en bijzondere slotact. Alles wat drijft en vooruit komt mag mee doen aan de tocht en kan onderweg genieten van diverse acts op de wal en op het water. Er zijn prijzen beschikbaar voor de drie beste acts en mooist versierde boot, beoordeeld door en deskundige jury. Om een betere doorstroom te bevorderen heeft het bestuur van Tsjillen in Bolsward ervoor gekozen om in 2018 de route groter te maken.

Hierdoor ontstaat automatisch ook meer ruimte voor de acts. Konden dit jaar twintig acts hun muzikale en theatrale kunsten laten zien, in 2018 wordt die mogelijkheid aan dertig acts uit- en buiten Bolsward geboden. Nieuw in 2018 is de ‘Straatprijs’, voor de mooiste en origineelst versierde straat langs de route met als prijs een buurt-BBQ.

Op zondagochtend is wederom de wedstrijd ‘Tsjillen te water’ voor de jeugd. Met eigengemaakte vaartuigen waarin ten minste één fietswiel is verwerkt en die wordt aangedreven door spierkracht, wordt een parcours afgelegd. Ook bij dit evenement zijn prijzen te winnen, namelijk voor de snelste booten de mooiste boot. Zowel de acts voor ‘Tsjillen in de sloep’als deelnemers voor ‘Tsjillen te water’ kunnen zich voor 1 april 2018 aanmelden via het aanmeldformulier op www.tsjilleninbolsward.nl

Tsjillen in de sloep is in 2018 op 18 mei en Tsjillen te water op 20 mei. Op de site staat tevens alle relevante informatie voor deelnemers en geïnteresseerden. Tsjillen in Bolsward is ook te volgens op Facebook.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.