Onverlaten zetten hok oehoe open

Bolsward-Voor de derde keer binnen een half jaar is een uil van Tjalling van der schaaf losgelaten.

De eerste keer dat dit gebeurde was in augustus, het ging toen om een kerkuil. Na een week werd de uil dood gevonden. Omdat de uil nog niet geleerd had om te jagen kon hij het in de buitenwereld niet zelfstandig redden.

In november werd wederom een uil van Van der Schaaf losgelaten. Nu ging het om een Europese oehoe die Van der Schaaf na één dag terugvond. Ook nu ging het om een jonge uil die nog niet geleerd had om te jagen en dus voor zijn voedsel afhankelijk is van zijn eigenaar. De afgelopen nacht werd omstreeks 04.00 uur wederom het hok van de uil opengezet en kon de oehoe wederom ontsnappen. Nu werd de uil vrij snel teruggevonden. Ook nu in de buurt van de woning van de familie Van der Schaaf.

Het hok van de uil binnenzetten is geen optie, de vogel is gewend om in een buitenhok te zitten.
Van der Schaaf weet niet in welke hoek hij de daders moet zoeken en zal bij de politie aangifte gaan doen.

Foto en video Tonnie Siemonsma

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.