Onvergetelijke sinterklaas

Afgelopen zaterdag was er in de Martinikerk een sinterklaas muziektheater om nooit te vergeten.

Een hilarisch verhaal over een sinterklaas die dubbel geboekt was en een toneelstuk over Sint Nicolaas. Een prachtige mis van Delibes door koor Eljakim en het Fries Symfonie Orkest. Een dweilorkest in de toren en Bolswarder kinderen die in een aangrijpende scene een vluchtelingenkamp verbeelden en riepen om mededogen. Dat deden ze vol overtuiging en verbeeldingskracht.

Het was er allemaal in de zinderende voorstelling Sinterklaas, het ware verhaal. Toneelschrijver Jan Corstjens schreef het script en dirigent Gerhart Drijvers schreef de arrangementen van deze muziektheatervoorstelling over de echte sint Nicolaas.  Een spannende samenwerking tussen toneel en klassieke muziek, maar ook sinterklaasliedjes, kinderen en volwassenen, acteurs en musici.
En het publiek dat ademloos keek, luisterde en genoot van allerlei legenden over sint Nicolaas.

Geweldig dat deze productie in Bolsward was neergestreken. Dat we nu ook in Bolsward het ware verhaal van sinterklaas kennen. Het Fries Symfonie orkest spon zijden draadjes waarop het koor Eljakim verder kon spinnen. Ragfijn en zuiver klonken de misdelen van Delibes. En dan weer werden we getrakteerd op sinterklaasliedjes.

Het publiek kwam ogen en oren tekort voor deze prachtige en gedenkwaardige opvoering. Het was een heerlijk avondje.

Foto’s Marijke Djurrema

Verslag Marieke Ariesen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *