Ontsluiting Hartwerdervaartplan stemt tot tevredenheid

De ontsluitingswegen voor de nieuwbouwwijk Hartwerdervaart zullen voortaan gaan lopen via de Ugolaan en niet via de Dr. Beekhuissingel. Buurtbewoners van de  Thomasstraat en Brunostraat konden na afloop van de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag dan ook opgelucht adem halen.

Want lange tijd leek het erop dat verkeer vanuit de Rinck Bauckestraat over de Dr. Beekhuissingel en Thomasstraat  het nieuwbouwplan zou gaan verlaten. En dat zou flink wat extra verkeer met zich meebrengen over deze rustige straten. Het was het Bolswarder PvdA raadslid De Vries die met een motie kwam om de ontsluiting dus via de nieuwe rondweg te laten gaan. 

De Rinck Baukestraat wordt afgesloten met een wegneembare paal, zodat hulpdiensten, in geval van nood, er toch langs kunnen komen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.