Onrust op De Him na explosiegevaar

Bolsward-De hulpdiensten rukten dinsdagavond massaal uit na een melding bij de alarmcentrale van een bewoner op De Him die zijn huis vol met gas had gezet.

De politie hield het publiek op afstand vanwege eventueel explosiegevaar. Dit bleek mee te vallen, bij het betreden van de woning constateerde men dat er geen gas in het huis aanwezig was waarop de brandweer terugkeerde naar de kazerne.

Op dat moment was er GRIP 1 afgekondigd, dit wordt gedaan wanneer gecoördineerd optreden van de operationele diensten op de plaats van het incident gewenst is. De politie heeft de bewoner opgepakt vanwege de loze melding, de man is bekend bij de politie. Voor de man zal het hulpverleningstraject ingeschakeld worden. 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.