Onnodig  verlies voor Sc Bolsward ZA  in Tollebeek.

Zaterdag reisde Sc Bolsward  af naar Tollebeek waar onder gure weersomstandigheden de strijd werd aangebonden met de plaatselijke voetbalvereniging.

Ook ditmaal bleek opnieuw  dat Bolsward moeite heeft met  het ‘poldervoetbal’. Het veelal met lange halen spelend  Tollebeek wist met het nodige geluk en tomeloze  inzet de punten binnen te halen.  Inzet waarbij de grenzen van het toelaatbare af en toe werden overschreden en waartegen  scheidsrechter Dijkstra  onvoldoende optrad. Een schandalige overtreding van Stan Boons op Johan Bloemhof (waar je in het betaald voetbal zeker 4 wedstrijden voor krijgt)  werd onbestraft gelaten. De geraadpleegde assistent-scheidsrechter (de Tollebeek-grens) had ‘niets gezien’ !

Bolsward gaat met de straffe wind in de rug van start en neemt meteen het initiatief. Tollebeek  probeert het Bolsward moeilijk te maken met counters. Dat heeft binnen 5 minuten al succes als een vrije trap van Tollebeek niet goed wordt verwerkt door de Bolsward achterhoede en de geheel vrijstaande Martin Apperlo de 1 – 0 kan laten aantekenen. Hierna pakt Bolsward de draad weer op en wordt de druk op Tollebeek opgevoerd.  Er ontstaan legio mogelijkheden de score gelijk te trekken maar de afwerking laat te wensen over en de goalie van Tollebeek laat zich ook niet onbetuigd.  Na ruim een half uur spelen is het dan uiteindelijk wel raak als Willem Jan Postma na een actie van Jildert de Boer krijgt aangespeeld en de score in evenwicht brengt  1 – 1.

Bolsward dringt nu nog meer aan en lijkt op weg naar een voorsprong. Op slag van rust valt het doelpunt echter aan de andere zijde als de rechtsbuiten van Tollebeek na een rush vanaf de eigen helft de achterlijn weet te halen en een vrije medespeler weet te bereiken die de Bolsward-goalie het nakijken geeft  2  – 1.
Na de pauze heeft Tollebeek de wind in de rug en verschijnt wat meer op de Bolsward speelhelft . Dit leidt niet tot uitgespeelde kansen , maar met een afstandsschot van buiten het strafschopgebied breidt Tollebeek in de 55e minuut de voorsprong uit tot  3 – 1. Voor Bolsward het sein alles of niets te spelen. Dat resulteert in de 58e minuut tot de  3 – 2 als Tollebeek een corner niet goed verwerkt en Martijn Bosklopper via een Tollebeek-speler  weet te scoren.

In het resterende deel van de wedstrijd blijft Bolsward strijden voor een beter resultaat . Tollebeek trekt zich massaal terug en probeert zich met lange halen onder de druk uit te spelen.  Met het in brengen van Johan Holwerda en Redmer Strikwerda (voor Alexander Wiersma en Eli Rosenau) wordt de druk opgevoerd maar de verdediging van Tollebeek blijft met het nodige kunst en vliegwerk overeind en zo blijven de punten in Tollebeek. Moraal van het verhaal: Als de doelpunten (1e en 2e ) zo gemakkelijk worden weggegeven kun je dus zelfs van een zwakke tegenstander verliezen.

Volgende week geen competitiewedstrijd, tijd om de wonden te likken en op te laden voor het vervolg van de competitie.