Onderwijsavonden met DS Henk Poot in het Keerpunt

BOLSWARD – Jeruzalem wordt de stad van de vrede genoemd, maar veel vrede is er niet te vinden. De drie monistische wereldgodsdiensten (Joden, Moslims en Christenen) claimen daar alle drie hun rechten.

Volgens de Bijbel zal Jeruzalem een grote rol gaan spelen in het toekomstbeeld. Dat lijkt waarschijnlijker dan ooit. Was Jeruzalem 70 jaar geleden nog een vervallen stad, nu is het een centrum van aandacht voor de wereld. Ds. Henk Poot is verbonden aan “christenen voor Israël”. Hij zal in drie avonden uitleg geven wat er in de Bijbel staat geschreven over “Jezus – Jeruzalem – Israël”. Deze avonden zijn op maandag 23 januari, 30 januari en 6 februari in gebouw Het Keerpunt, Burg. Praamsmalaan 35 te Bolsward en beginnen om 20.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Achtergrond Jeruzalem-conflict

Israël ziet Jeruzalem in z’n geheel als de hoofdstad van het land, maar de internationale gemeenschap is het daar niet mee eens. De Palestijnen zien Oost-Jeruzalem als hoofdstad van een Palestijnse staat. Voor het Joodse volk is dit onbespreekbaar, omdat in Oost-Jeruzalem de heiligste plek voor de Joden staat: de Western Wall, een deel van de tempel die koning Salomo liet bouwen. Voor de moslims is dit ook een heilige plek: de Al- Aqsa Moskee staat op het tempelplein. Voor de christenen is dit ook een bijzondere plaats. Tweeduizend jaar geleden heeft Jezus Christus genoemd dat Hij op deze plaats weer terug zou komen. Inmiddels heeft de VN Veiligheidsraad al tien resoluties aangenomen over Oost-Jeruzalem en tegen de staat Israël.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Voor hem is de verzoening tussen Kerk en Israël één van de belangrijkste opdrachten voor christenen van deze tijd. DS. Henk Poot is een veelgevraagd spreker in Nederland.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.