Ondertekening convenant Weer Thuis

Vrijdag 28 januari ondertekenden de Friese gemeenten, woningcorporaties en zorgaanbieders het Convenant Weer Thuis. Samen zetten we ons in om mensen, die dakloos zijn of beschermd wonen, te begeleiden naar zelfstandige woonplek.

Uitgangspunt is een samenleving waarin iedereen zich thuis mag voelen op de plek waar men woont. Mensen die daaraan toe zijn, moeten weer een plek in de wijk kunnen krijgen na een periode van beschermd wonen of maatschappelijke opvang. De wensen én mogelijkheden van de mensen zijn het uitgangspunt, daarna wordt bekeken welke ondersteuning daarbij nodig is.

Bij de keuze voor een definitieve woonplek houden we ook rekening met de samenstelling van de buurt/wijk, de omgeving en andere huurders of woningzoekenden.

De gezamenlijke Friese woningcorporaties stellen jaarlijks maximaal 300 woningen beschikbaar. Sociaal Domein Fryslân helpt bij de maatschappelijke begeleiding.

Foto (C): gemeente Súdwest-Fryslân

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.