Ondernemers en omwonenden maken statement tegen opoffering parkeergelegenheid

Op het Broereplein in Bolsward hebben ondernemers en omwonenden een duidelijk statement gemaakt. Vlak voor de kerk is een zelfgebouwde water-spuwende vleermuis van drie meter spanwijdte geplaatst.

Een duidelijk signaal tegen de herinrichting van het Broereplein waarbij een groot deel van de parkeergelegenheid wordt opgeofferd. De herinrichting is een direct gevolg van het project 11Fontains waarbij in elke Elfstedenstad een fontein wordt geplaatst.

Signaal gemeente Súdwest-Fryslân
Deze actie is een duidelijk signaal richting de gemeente Súdwest-Fryslân die zich weinig lijkt aan te trekken van de bezwaren tegen herinrichting van het Broereplein. Ondernemers en omwonenden vrezen dat het opofferen van de parkeergelegenheid ten koste gaat van de leefbaarheid en ondernemerschap in de binnenstad. De gemeente biedt geen concrete en haalbare voorstellen om de parkeergelegenheid in de directe omgeving te compenseren. Naast de parkeergelegenheid maken omwonenden en ondernemers zich zorgen om de verkeerstromen en verkeersveiligheid op het plein. Zij eisen daarom meer inspraak in de plannen van de gemeente Súdwest-Fryslân en meer ruimte voor praktische zaken in de herinrichtingsplannen.

Fontein is niet de discussie
Ondernemers en omwonenden rondom het Broereplein benadrukken dat de actie niet is gericht op het tegenhouden van de fontein. ‘’De vraag of de fontein er moet komen en of de fontein past binnen het Broereplein is een hele andere discussie’’ verklaart omwonende en ondernemer Jaap Leiker van Us Wurk uitzendbureau. ‘”Deze actie is erop gericht meer inspraak te krijgen op het gebied van de praktische zaken zoals de verkeersveiligheid en parkeergelegenheid. De gemeente lijkt meer gericht op het trekken van toeristen naar de binnenstad dan gehoor te geven aan directe betrokkenen. Extra toeristen in de binnenstad is mooi maar dat is niet de doelgroep van de plaatselijke slager, kapper of dierenartsenpraktijk’’.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.