Onderhoudswerkzaamheden Zuiderzeewegbrug in Makkum

In de periode van 1 oktober tot  en met 29 oktober zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de Zuiderzeewegbrug in Makkum. Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren wordt het beweegbare brugdek tijdelijk verwijderd.

Het verkeer wordt doormiddel van noodbruggen over de constructie geleid. Dit gebeurt om en om per rijrichting. Tijdens deze periode is het passeren met schepen niet mogelijk.

Uithijsen van het brugdek op 4 oktober

Voor het uithijsen van het brugdek en het aanbrengen van de noodbruggen is de weg gestremd. De totale stremming is van 4 t/m 7 oktober.

De stremming voor het uithijsen van de brug valt namelijk samen met de werkzaamheden aan de Weersterweg en het weggedeelte ten noorden van de brug. Er is een omleidingsroute voor het normale wegverkeer.

Terugplaatsen van het brugdek op 27 oktober

Voor het terugplaatsen van het brugdek en het verwijderen van de noodbruggen is de weg op 27 oktober van 07:00 tot 22:00 uur gestremd. Er is die dag opnieuw een omleidingsroute.

Scheepvaartstremming van 1 oktober tot met 29 oktober

Van vrijdag 1 oktober tot en met vrijdag 29 oktober is de Zuiderzeewegbrug afgesloten voor scheepvaartverkeer en is bediening van de brug niet mogelijk. Na de scheepvaartstremming is er gelegenheid om schepen van de binnenwateren naar buiten te laten varen en andersom.

De bediening van de bruggen en sluis door Makkum en Panhuijskanaal is de eerste week van november verruimd. Passanten die vanuit binnenwater Makkum bezoeken gedurende de vaarwegstremming, kunnen aanleggen nabij Garage Horjus.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.