ONB Drachten en sc Bolsward (zo) verdelen de punten

Op deze druiligere dag in Drachten was de grootste verrassing dat beide teams aan moesten treden op een nat en glibberig veld op sportpark de Fennen zonder belijning.

Na een warming-up van beide teams vanaf plusminus 13.30 keurde scheidsrechter Hazelhoff terecht het veld af. In allerijl werd de ‘kalker’ ingeschakeld en zodoende begon de wedstrijd een half uur later dan gepland. Niet goed voor de teams, maar ook niet goed van de verantwoordelijke mensen van de club.

Iets na 14.30 ging de wedstrijd van start en moest doelman Tolga Demirci al in de begin fase z’n kwaliteiten tonen en dat deed hij voortreffelijk, ook later in de wedstrijd. Daarna nam Sc Bolsward het initiatief over en kwam via de flanken een paar keer gevaarlijk door zonder resultaat en dat lag niet alleen aan de spelers dat het geen resultaat opleverde. Iedere aanval wel of niet buitenspel werd meteen afgevlagd door assistent scheidsrechter Hugo Jansma van de thuisclub. Tot frustratie van de Bolswarder voorwaartsen.

Dient ook gezegd te worden dat Sc Bolsward de inbreng van de zwervende Özgur Akkus op het middenveld miste en de spitsen normaliter in stelling brengt of zelf het gaatje weet te vinden. Akkus stond in de spits en Paul Huisman werd verbannen naar de vleugel. Ook de arbiter trede veel te laat op tegen de verdedigers van de thuisclub. De ongrijpbare Lorenzo Lemmers werd met alle middelen het voetballen onmogelijk gemaakt.

Sc Bolsward kreeg zijn kansen wel via prima aanvallen, maar was ongelukkig bij de afronding. De mooiste kans was op slag van rust, toen Özgur Akkas een vrije trap vanaf rechts prima voor draaide, Maxim Mulder kwam een teen te kort om nog voor de thee de gasten op voorsprong te zetten.

Na de pauze een zelfde spelbeeld en het moet gezegd ook de thuisclub kwam zo nu en dan gevaarlijk door vooral de nummer zeven van ONB stichtte nogal eens gevaar in het strafschop gebied, maar de verdediging o.l.v. Deniz Akkus bleek soliede.

Het laatste kwartier verhuisde Özgur Akkus alsnog naar het middenveld en meteen kwam er meer dreiging van het team van Marc van Hiel. Akkus had vlak voor tijd de openingsgoal op z’n voet op een pass van Lorenzo Lemmers, maar nu ook ontbrak het geluk. Dient nog te worden vermeld dat zowel de ingevallen Osman Bozkurt en Maarten Botermans een soliede partij speelden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.