OMROEP SÚDWEST opent op 1 oktober in een live uitzending haar nieuwe TV seizoen.

Donderdagavond om 21.30 uur kan iedereen via Ziggo kanaal 40 meemaken dat er door OMROEP SÚDWEST geschiedenis wordt geschreven.

De lokale zender van Súdwest Fryslan is inmiddels door de OLON ( Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland) opgeschaald naar Streekomroep uit waardering over de programma-resultaten en het enorme gebied dat de omroep bestrijkt.
Met 74 woonkernen is OMROEP SÚDWEST in dat opzicht verreweg de grootste lokale omroep van Nederland.
Vervolgens is Omroep Súdwest (doordat het een streekomroep is geworden) inmid-dels ook aangesloten op de nationale mediahuben zal daardoor de komende tijd, afhankelijk van de doorvoertijden van de diverse providers, naast Ziggo ook doorgegeven worden door o.a. KPN, Vodafone, Tele 2, e.a.
Hiermee zal de bereikbaarheid en uitzendgebied van Omroep Súdwest drastisch uit-gebreid worden.

Nog een historisch feit is dat OMROEP SÚDWEST vanaf 1 oktober ook met de nieuwe horizontale programmering start.
De zeer kleine bezetting bij de TV heeft de afgelopen 14 maanden ongelooflijk hard gewerkt om de volgende programma’s te produceren:

MAANDAG:

13 afleveringen van het nieuwe programma “FLEUR ONTDEKT” waarin Fleur de Jong, het nieuwe presentatie en journalistieke talent uit Warns, prachtige reportages heeft gemaakt over kunst, cultuur, zorg, sport en nog veel meer.

DINSDAG:

13 afleveringen van het nieuwe programma “BOERENJONGENS” waarin Joey Hereman en Ramiro Gras op een ludieke wijze de verschillende bedrijven aan ons voorstellen inde agrarische sector.

WOENSDAG:

13 afleveringen van het succesvolle programma “ROB NATUURLIJK” waarin natuurliefhebber Rob Koole de kijker meeneemt op zijn eigen natuurlijke wijze in de natuur van Súdwest Fryslân.

DONDERDAG:

32 afleveringen van het nieuwe politiek programma “ RAADSLEDEN IN BEELD “ waarin Raadsleden uit Súdwest Fryslân in een persoonlijk gesprek toelichten wat hen bezighoudt.

VRIJDAG:

13 afleveringen van het succesprogramma COCO in ….. waarin het Sneker fotomodel Coco Tijsma haar belevingen deelt met de kijkers in een wekelijkse reality show.

ZATERDAG:

“TOPPERS VAN ORANJE”, wekelijks muziek programma voor de liefhebbers van het Nederlandse Lied.

ZONDAG:

Op zondag kunnen de liefhebbers van kerkorgels hun hart ophalen bij het nieuwe programma “KERKORGELS IN SÚDWEST”
Organist Gerk Venema neemt de kijker mee op reis en speelt fabuleuze muziek op de mooiste kerkorgels in onze gemeente in beeld gebracht door Piet Sprik.

Dagelijks wordt er nu een programma vernieuwd en draait een programma een week lang mee in het carrousel.

Daarnaast is er wekelijks een nieuwe live uitzending op donderdagavond :
“SÚDWEST LIVE” waarin iedere maand 4 thema’s aan bod komen : De Zorg, ON STAGE, VOEDING, en … DE SPIEGEL.

Ieder thema wordt toegespitst op onze eigen leefomgeving en is bedoeld om de inwoners/kijkers van Súdwest Fryslân zoveel mogelijk te informeren.

De eerste Zorg Thema aflevering zal gaan over Dementie en wordt live uitgezonden om 21.30 uur op 15 oktober.

Op dit moment wordt er hard gewerkt om de diverse kerkdiensten op zondag live via TV te kunnen uitzenden.
Zodra dit financieel en technisch mogelijk is zal Omroep Súdwest dit gaan uitvoeren.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.