Boom waait tegen woonhuis (video)

De harde wind zorgde er woensdagmiddag, omstreeks 15.30 uur voor dat er een boom op de Doctor Joost Halbertsmastraat  omwaaide tegen een woning. De bewoners waren op dat moment niet thuis.

Doordat de bewoner langer had gewerkt stond zijn auto nog niet voor het huis geparkeerd en bleef de schade beperkt tot twee gesneuvelde dakpannen, een omgebogen dakgoot, een afgeknapte vlaggenmasthouder, twee gebroken bloempotten en een picknicktafel die sneuvelde. De buurtbewoners waren al langere tijd bang dat één van de twee bomen die naast elkaar stonden het bij harde wind zou begeven.

De renovatie van de groenstrook, enkele jaren geleden, had er volgens één van de buurtbewoners voor gezorgd dat de bomen beschadigd waren geraakt. Men zag ze ieder jaar meer afsterven. De gemeente kwam ter plaatse om de boom op te ruimen en ook om de tweede boom om te zagen voor het geval deze later nog zou omwaaien.

Tijdens het omzagen van deze boom kreeg de harde wind vat op de vallende boom waardoor ook deze richting de huizen viel. Een hek in de voortuin raakte hierdoor beschadigd.

Meer foto’s 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.