Dhr Scheltinga

In de rubriek Bolswarder oliekoek interviewen we iedere keer iemand uit Bolsward die zijn herinneringen loslaat op zijn jeugd in “oos stadsie”. We willen proberen iedere maand één als het lukt meerdere Bolswarders aan het woord te laten.

Deze maand is het Simon Scheltinga. De zoon van bakker Scheltinga van de Kleine Dijlakker groeide op in de binnenstad en vertelt hier uitvoerig over. In deel 1 gaat het over zijn tijd als kind en hoe het ging vlak na de oorlog. Hij werkte al vroeg mee in de bakkerij om het brood te bezorgen. Het tweede deel welke later online komt gaat over zijn werk als leraar aan de hogere en middelbare school voor levensmiddelen technologie. Bij ons beter bekend als “De Suvel skool”.  Dank zij o.a. Hans Wiegel, destijds de commissaris van de Koningin van Friesland, raakte Bolsward deze school en daarmee zo’n 1000 inwoners, kwijt. In deel 1 spreken we met hem over zijn jeugd, in deel 2 gaat het over zijn vervolg opleiding en zijn werk op o.a. de zuivelschool.

Het video verslag vindt u hier terug.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.