OlieBop niet meer in december

Stichting BOP (Bolsward Op Podium), bestaat bijna 18 jaar. Elke editie van OlieBOP, ParkBOP of BolleBOP was voor ons als bestuur weer een geweldige uitdaging. Mede dankzij de financiële ondersteuning  van diverse sponsoren en de massale opkomst van de bezoekers, zijn wij altijd in staat geweest dit voor Bolsward te organiseren. Waarvoor dank!

Het stabiliseren en laten groeien van de bezoekersaantallen is echter geen vanzelfsprekendheid. Dit vereist dat het bestuur tijdig inspeelt op de wensen en verwachtingen van de bezoekers en daarom heeft het bestuur besloten om een vernieuwing in gang te zetten. Via deze weg willen we Bolsward en omgeving informeren over de plannen die wij daarvoor hebben ontwikkeld.

Op Hemelvaartsdag organiseren wij ParkBOP en dat is de afgelopen jaren steeds groter geworden met foodtrucks en vele bands. Ondanks dat, heeft het wel de geweldige ‘park-sfeer’ gehouden en kunnen wij  nog steeds iedereen gratis naar het park laten komen om eventueel met een picknickmand en een kleedje te luisteren naar (nieuwe) bandjes. Omdat het aantal bandjes wat wil komen spelen de laatste jaren zo gegroeid is, hebben we sinds vorig jaar 2 podia en een programmering zonder pauzes. We zijn nu aan het onderzoeken of het mogelijk is om daarnaast ook meer (jong) talent uit Bolsward een kans te kunnen geven. De grootste uitdaging voor de nabije toekomst is om het evenement vooral gratis te kunnen blijven organiseren.

OlieBOP is het evenement waaruit stichting BOP is ontstaan. OlieBOP is er om iedereen die een keer op een podium wil staan om te zingen of een instrument te bespelen, een podium te bieden. Er zijn vele bandjes uit voort gekomen en ook tijdens de laatste Night of the Heamiel, zagen wij vele (oud) BOPpers op het podium staan. Daar zijn we dan ook ontzettend trots op! Jarenlang was het een groot spektakel waar iedereen elk jaar weer naar uit keek. Zeker ook voor de muzikanten was het altijd een groot feest. Toch hebben wij de afgelopen edities het gevoel dat wij de doelgroep uit het oog zijn verloren en werd het tijd om hier vernieuwing in aan te brengen.

Wij merkten dat de intimiteit en interactie tussen de muzikanten en het publiek kwijt geraakt was. Het intieme gevoel met het publiek willen wij graag weer terug brengen en daarom keren wij dan ook terug naar de oorspronkelijke startlocatie, de Groene Weide. De laatste week van een jaar is voor iedereen een drukke periode en veel mensen gaan dan ook nog op vakantie. Daarom hebben wij besloten om OlieBOP te verplaatsen naar de maand maart. Wat onveranderd blijft is dat de deelnemers enige maanden lang iedere week gaan oefenen om er een mooie avond van te maken. Wij zullen dit ondersteunen door hierbij professionele bandcoaches in te zetten. 

Dat betekent dat wij niet streven naar de absolute perfectie, maar dat wij graag iedereen de kans willen bieden om mee te spelen of te zingen. We willen de muziekscene weer in ere herstellen en zouden het mooi vinden als de zaal dan ook vol zit met publiek om ze aan te moedigen. Wij zijn tevreden als de muzikanten een top avond hebben gehad en de zaal gevuld is met publiek die net zo enthousiast wij dat zijn. 

Wil je je opgeven voor OlieBOP? Stuur dan een mailtje naar info@stichtingbop.nl en geef je op voor 1 oktober.

Vanaf december/januari starten de oefenavonden.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.