Oliebollen en carbid

De laatste dag van het jaar is er één vol van tradities, zo worden er in vele hokken en garages vele oliebollen gebakken en wordt er in de dorpen om Bolsward en ook aan de rand van Bolsward geknald met carbid.

Zo bakte SC Bolsward in de oude RES kantine zo’n 3500 oliebollen, krentebollen en appelbeignets. Sjoerd Leenstra van filmhuis Bolsward bakte naast zijn eigen voorraad voor oud en nieuw ook een flink aantal oliebollen voor aanstaande zaterdag voor bij de filmvoorstelling Pelle en de Dierenrovers in Ons Gebouw. (Foto: Sjoerd Leenstra)

’s Middags werd er aan de Ugolaan ouderwets geknald met carbid, een kleine groep van liefhebbers had zich hier verzameld om op deze manier te knallen. Carbid vermengt met een beetje water geeft het gas ethyn af. Een vlammetje doet vervolgens de rest en dat veroorzaakt de doffe dreunende knallen die je overal in de omgeving deze dag kon horen.

 

 

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.