Oldtimer Elfstedentochtrally (video)

Zo’n 600 auto’s en motoren reden zaterdagmiddag door het centrum van Bolsward tijdens de 27e Oldtimer Elfstedentochtrally. Sinds 1984 is de Rally uitgegroeid tot het grootste eendaagse oldtimerevenement van Europa met deelnemers uit Nederland, Belgie, Engeland, Frankrijk en Duitsland.

Bij de stempelpost  was veel publiek te vinden, met de geur van de uitlaatgassen van de oude motoren en het gepruttel van de motoren waande men zich weer terug naar vroeger.

Want de deelnemende auto’s en motoren stammen allemaal van voor 1949. De start vind plaats vanuit Wijckel. De route voert vervolgens naar IJlst, Sneek, Leeuwarden, Dokkum, Franeker, Harlingen, Bolsward, Workum, Hindeloopen, Stavoren en terug naar Sloten.De lengte varieert tussen de 225 en 235 kilometer afhankelijk van de route. 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.