Oldeboorn kampioen door winst op RES

Deze vriendenploeg van RES 1, welke bestaat uit “oud”spelers van RES 1, aangevuld met jonge talenten, waren niet opgewassen tegen de lijstaanvoerder Oldeboorn in de 5e klasse A.

Oldeboorn kreeg in het begin het voordeel van de twijfel van scheidsrechter Zuidema. Deze kon het tempo van de wedstrijd zelf niet bijbenen en moest herhaaldelijk de assistenten om raad vragen. Hij zag echter een handsbal van Oldeboorn over de hoofd en Oldeboorn maakte binnen twee minuten de 0-1. Door deze misser van de scheidsrechter waren de blauw/witten van slag en uit een mooie aanval liet de verdediging een steekje vallen en werd ook de 0-2 aangetekend. Maar RES liet zich niet zomaar uit de wedstrijd spelen en een prachtige combinatie tussen B-junior Jochum en jeugdtrainer Christiaan kwam de bal bij rechterspits Jesper en zijn prachtige voorzet werd prima afgewerkt voor Remco Wierema: 1-2. Het werd echter al snel 1-3 door mistasten van de laatste man. Hij werd op snelheid geklopt, vlak voor rust.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of de 1-4 stond al op het scorebord. De conditie begon parten te spelen bij de RESploeg en Oldeboorn, met enkele prachtige spitsen breidde de voorsprong uit naar 1-5, 1-6 en zelfs 1-7. Vlak voor tijd gaf scheidsrechter Zuidema een dubieuze strafschop, maar good old Paul van der Werf stopte deze perfect en toen dacht Maarten Botermans namens RES: Als Paul een penalty kan stoppen, dan kan ik er nog wel eentje inschoppen. En dat deed hij perfect: 2-7.
Oldeboorn een terechte overwinnaar van deze wedstrijd en na afloop ook de terechte kampioen in de 5e klasse A. Mildam tegen Oldeholtpade bleef op een gelijkspel 0-0 steken en dat werd door aanvoerder Paul van der Werf met een bloemetje en een versnapering van de club gehonoreerd.
RES feliciteert Oldeboorn met dit kampioenschap en wenst hen volgend seizoen heel veel succes in de 4e klasse A.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.