Oerterp pakt titel op goed bezochte Sportcomplex ’t Bolwerk

SC Bolsward (zo) trad zondag thuis op sportpark ’t Bolwerk aan in de kraker tegen Oerterp. De gasten kon deze dag de titel in de 3e klasse A veilig stellen en wist zich gesteund door een grote schare supporters die in 2 dubbeldeksbussen naar Bolsward waren afgereisd. SCB,  nog altijd gehavend door diverse blessures, was getergd door de uitwedstrijd en gebrand op een goed resultaat. SCB had ook de punten hard nodig in de jacht op een periodetitel.

De opkomst van de spelers werd begeleid door het nodige vuurwerk van de Oerterper aanhang, welke uiteindelijk stopte na vriendelijk verzoek van de begeleiding / beveiliging van SCB. Oerterp startte voortvarend en de eerstetien minuten waren duidelijk voor Oerterp. Naarmate de 1e helft vorderde kwam het team van Marc van Hiel beter in de wedstrijd met uiteindelijk een grote kans voor Lorenzo Lemmers. Deze miste jammerlijk, waardoor de ruststand 0-0 bleef.

De 2e helft ging wederom gelijk op, maar het was duidelijk dat SCB in de 1e helft veel energie had gegeven om het Oerterp moeilijk te kunnen maken. Oerterp kwam steeds beter in de wedstrijd en de verwachte 1-0 viel omstreeks de 65e minuut (goal Lars Boonstra). De Bolswarder grensrechter Marijt, een talentvolle scheidsrechter met inmiddels diverse internationale jeugdtoernooien achter zijn naam, vlagde voor buitenspel, maar het vlagsignaal werd onterecht genegeerd door de verder goed leidende scheidsrechter. Deze misser was echter wel bepalend voor de wedstrijd, want SCB kwam de klap niet meer te boven.

Oerterp was overigens op dat moment al zeker van het kampioenschap, omdat de enige overgebleven concurrent Friesland eerder op de middag had verloren. Oerterp kon vanaf dat moment vrijuit voetballen en even later viel de 2-0 van Rolf Dijk. Ook deze goal had eigenlijk niet mogen vallen.. Dijk is namelijk in de winterstop overgekomen van Harkemase Boys en werd toch speelgerechtigd verklaard door de KNVB ondanks dat hij al 6 wedstrijden had gespeeld voor Harkemase Boys. Protesten van diverse verenigingen uit de 3e klasse A, waaronder SCB, werden alle genegeerd door de KNVB. Dit lijkt op meten met 2 maten, want een jaar geleden mocht Raymond Abelsma niet uitkomen voor SCB Zo1 na een overstap in de winterstop van Black Boys…

Desondanks is Oerterp de verdiende winnaar van deze wedstrijd en ook overduidelijk de terechte kampioen in de 3e klasse A. Het team voetbalt makkelijk en heeft over de gehele linie de betere voetballers. De fans van Oerterp vierden hun verdiende feest langs de lijn en later in de kantine. In tegenstelling tot de uitwedstrijd viel geen onvertogen woord en gedroegen de fans zich uitstekend. De spelers konden hun feest op het veld vieren als team en de supporters bleven keurig buiten de lijnen.

Voor SCB resten nog 2 wedstrijden deze competitie. Volgende week staat de volgende finale voor SCB op het programma: uit tegen Drachten, directe concurrent voor de 3e plaats.

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.