Noord II – Project “Mijn wijk in het groen” moest dit nu zo?? (ingezonden)

Het is alweer ruim zeven jaar geleden dat wij 10.000 bloembollen in onze wijk hebben geplant tijdens het project “Mijn wijk in het groen”.

In het voorjaar steken kleurige krokussen en narcissen de kop op en zorgen zo voor een fleurig aanzien in Plan Noord II. Ook dit jaar stonden de narcissen voor It Heechhout alweer vroeg met de eerste blaadjes boven de grond. Onlangs was het tijd om de bomen in onze gemeente te snoeien en met groot materiaal werd de boom bij het water voor It Heechhout gekortwiekt.

Prima geregeld zou je zeggen. Mijn vraag is nu waarom niet even een metertje of twee verder gereden met het grote gevaarte dan hadden wij ook dit jaar weer van ons perkje narcissen kunnen genieten. Nu blijft er een platgewalst stukje over en dat stemt ons zeer verdrietig.

Als buurtvereniging zetten wij ons in voor onze buurt. We hebben prima contacten met diverse afdelingen binnen de gemeente en over en weer wordt er van alles van ons verwacht. Wij worden als buurtvereniging vriendelijk verzocht de ogen en oren van onze buurt te zijn. Onze ogen zagen dit bloemenleed en daar worden we niet blij van.

Volgens mij had dit anders gekund. Misschien kan de gemeente eind van het jaar nog wat bloembollen bestellen zodat wij begin 2019 weer helemaal opbloeien en dit leed geleden is.

Met vriendelijke groet,
Janny Kole
Voorzitter Buurt- en Speeltuinvereniging Plan Noord II

5 reacties

 1. Janny Kole schreef:

  Ik heb van de gemeente inmiddels een reactie ontvangen dat ze geen kans zagen het anders te doen. Ze betreuren dan ook dat er bloembollen vernield zijn. Op dit moment is het te laat om nieuwe bollen te planten. Ze wachten eerst af wat er dit voorjaar nog opkomt en in het najaar kan er weer bij geplant worden. Het lijkt me een prima voorstel en onze buurtgenoten houden het vervolg zeker in de gaten. Zo zie je maar weer dat er gehoor wordt gegeven aan het gemopper in Bolsward als je met een goed verhaal komt wordt er naar een oplossing gezocht.

 2. aoostenveld schreef:

  goed dat de gemeente gereageerd heeft Janny …. maar ik blijf het een beetje ‘ondoordacht’ vinden van de gemeente dat ze over de opkomende planten heen ‘gewalst’ zijn …. Zoals jijzelf ook noemt, een metertje of twee verder weg staan en er was niets aan de hand geweest …. Kennelijk is de tijdsfactor ook hier belangrijker dan het groen 🙁

 3. koop dan! schreef:

  Wen er maar aan. Friesland is geen bloemenprovincie. Daar zorgen landbouwers, gemeente en provincie wel voor. Bloemen komen veel uit Noord-Holland. Bloemen dien je te ‘kopen’!
  Kopen zul je.

Geef een antwoord