Noord-Hollanders winnen 24eParodialoop

Onder perfecte weersomstandigheden heeft Jeroen Lute uit Zuid-Scharwoude zondag de 24e editie van de Parodialoopin Tjerkwerd gewonnen. De loper uit Noord-Holland legde het 7,4 kilometer lange rondje Tjerkwerd-Parrega-Dedgum-Arkum-Tjerkwerd af in een tijd van 28 minuten en 24 seconden.

Een stevig windje en volop zon – maar met 17 graden niet te warm – zorgden voor fraaie loopomstandigheden. In het eerste deel van de race was Lute in een tweestrijd gewikkeld met de Bolswarder crack Gerrit Kramer. Die moest hem uiteindelijk laten gaan. Kramer pakte de tweede plaats in 29 minuten precies, gevolgd door een andere Bolswarder, Lieuwe Palstra. Hij noteerde een tijd van 29.54.

Bij de dames was het Eline Lute-Kuin uit Zuid-Scharwoude die won in een tijd van 32.34. Zo werd de Parodialoop een klein echtelijk Noord-Hollands feestje, met dus ook bij de dames een Lute als snelste. De tweede plaats was voor Hella Yntema uit Bolsward in 33.48. Bernardien de Vries uit Parrega werd derde in 36.17.

Jeugd tot en met 16 jaar

Bij de jongens tot en met 16 jaar won Jimte Draaisma uit Bolsward de beker. Hij realiseerde een tijd van 34 minuten. Tweede werd Jesse Boomkamp uit Tjerkwerd in 35.52. De derde plaats was voor Bouwe Enne Feenstra uit Tjerkwerd in 38.52. Bij de meisjes tot en met 16 jaar won Naomi Feenstra uit Tjerkwerd in 38.52. Tweede werd Eline Miedema in 41.32, gevolgd door Tara Boomkamp uit Tjerkwerd in 43.12.

De wisselbeker voor de snelste Tjerkwerder ging bij de heren naar Seakle Witteveen. Bij de dames was deze voor Naomi Feenstra.

Voorafgaand aan de Parodialoop was er in het dorp een Kidsrun met in totaal 28 deelnemers. In de leeftijdscategorie 7 tot en met 9 jaar won Jiri Heppener uit Bolsward. In de leeftijdscategorie van 10 tot en met 12 jaar was Marilyn Mulder uit Hichtum de snelste.

Jubileum in 2018

De organiserende IisklupTsjerkwertkijkt terug op een zeer geslaagde zondag. Met 80 deelnemers was sprake van een recorddeelname. De wedstrijd staat sinds 2015 weer jaarlijks op de loopkalender. In 2018 viert de Parodialoop een jubileum: dan is de 25e editie van de loop.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.