Nog steeds promotiekansen voor Westergo

Zaterdag werden de laatste thuiswedstrijden van Westergo  gespeeld en om daar wat extra aandacht aan te besteden én omdat Westergo 2 het kampioenschap zou kunnen pakken was de sporthal versierd met zwarte en gele ballonnen en er was ook een levensechte mascotte aanwezig, Westergoalie genaamd.

Er was veel publiek afgekomen om de Westergoteams een hart onder de riem te steken en daardoor was het een heel sfeervolle korfbalavond. Westergo 1 stond tegenover het veel lager geplaatste Lintjo, maar theorie en praktijk liggen soms ver uit elkaar en trainer/coach Henk Steunebrink wilde dan ook dat zijn team het duel serieus zou aanpakken. Dat team was enigszins gewijzigd, zo speelde Hedzer Eringa voor Ype Bonnema en in de plaats van Franck Kort speelde junior Jesper van Breeden.

Nadat de pupillen van de week de wedstrijd hadden geopend zag het publiek al snel dat Westergo de betere ploeg was en dat werd ook in de score uitgedrukt: 4-0. Toch kon Lintje in die fase daarna zo nu en dan een doelpuntje meepikken en bij de rust was de marge nog steeds 4 doelpunten: 12-8.

De opdracht die in de pauze werd gegeven: minstens evenveel scoren als in de eerste helft en meer druk op de tegenstander

leggen, zodat er minder tegentreffers konden worden gescoord. Dat lukte,  Lintje wist nog 4 keer te scoren en Westergo bouwde de score uit naar 23. Een kwartier voor tijd kreeg Jesper van Breeden een soort publiekswissel: hij werd vervangen door Ype Bonnema. Applaus was zijn deel want hij had een prima debuut gemaakt. — Doelpunten: Johannes Miedema 6, Tjitske van Dijk 4 ( 2 strafw.) , Sytse Piter Bras 3, Hedzer Eringa 3, Hanneke Buma 3 ( 1 strafw.) en  Annemarieke Bras 2.

DTS won verrassend van Harkema met 13-11, MN&W verloor thuis met 15-18 van DWA/Argo  en de strijd om de 1e plaats in 3B tussen Invicta en de Granaet werd in Dokkum nipt gewonnen door thuisploeg de Granaet: 15-14. Die beide laatste ploegen hebben nu van plek gewisseld: de Granaet staat met 22 punten nu op 1, Invicta heeft 21 punten en Westergo heeft er 20.

Op 12 maart moet Westergo tegen Invicta; wil men nog kans hebben op promotie dan zál dat duel gewonnen moeten worden. Voor Invicta geldt hetzelfde, dus spannend wordt het sowieso.

Westergo 2 pakte het kampioenschap door te winnen van Olympia 3. De doelpunten van Westergo werden gescoorde door Henk 5, Bas 5, Mirna 3, Nathalie 2, Marleen 2, Pieter 2, Judith 1 en Mireille 1.

A1 verloor thuis met 7-9 van de Wâlden A3. Doelpunten GeertJan 2, Klaske 2, HarmJan 2 en Mariska 1.

B1 werd in Balk overruled door Harich B2: 18-1. Manon redde de eer.

E2 won in Opeinde met 3-5 van de Pein E2. Shyvana scoorde  4 keer en Stefan 1 keer.

F1 verloor in H’veen met 15-7 van Heerenveen F2.  Elena scoorde 6 keer en Niekee 1 keer.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.