Nog geen uitvallers Fietselfstedentocht

De deelnemers aan de Fietselfstedentocht treffen het vandaag niet maar ondanks de weersomstandigheden zijn er tot nu toe geen uitvallers.

Een groep van zo’n 25 fietsers stond vanmorgen vroeg om klokslag 05.00 uur aan de start voor deze Elfstedentocht voor vrijwilligers en bestuursleden. Deze mensen kunnen op 2e Pinksterdag de tocht niet fietsen en vandaar dat vrijwilligers in de gelegenheid worden gesteld om een week van te voren de tocht te fietsen.

Op tweede Pinksterdag zijn er in Friesland zo’n 750 vrijwilligers actief die meehelpen aan het goede verloop rondom de Fietselfstedentocht. Zo’n 75 maken gebruik van de gelegenheid om de tocht eerder te fietsen en dus ook de medaille te ontvangen. Ook vanuit Sneek en Leeuwarden vertrokken groepen vrijwilligers voor hun Elfstedentocht.

Net zoals bij de echte tocht stond er in Bolsward soep voor de deelnemers klaar.

Foto album

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.