Nog een week gratis upgraden naar Windows 10

Voor mensen met Windows 7 of Windows 8.1 is het nog maar een kleine week mogelijk gratis te upgraden naar Windows 10: “Tot en met 29 juli, en geen dag langer,” aldus Microsoft. Stiekem verwachtten velen dat Microsoft zijn aanbod aan eigenaren van Windows 7 en Windows 8.1 om gratis te upgraden zou verlengen, maar daar ziet het toch niet naar uit. Microsoft laat officieel namelijk aan Betanews.com weten dat de gratis upgrade een experiment is om mensen tot sneller upgraden aan te zetten, maar dat het na 29 juli toch echt is gedaan. Vanaf die datum zal de pop-up met Get Windows 10 niet meer verschijnen en de installatiebestanden die Microsoft op veel pc’s ter voorbereiding van de upgrade heeft geïnstalleerd zullen worden verwijderd. Mensen die dan nog Windows 10 willen zullen 119 dollar (ongeveer 95 euro) moeten betalen, aldus Microsoft.

Ons advies is daarom aan iedereen met een legale Windows 7 of Windows 8.1 versie om te upgraden naar Windows 10 voor 30 juli aanstaande. Zodra de computer is geüpgraded naar Windows 10 wordt er namelijk een legale Windows 10 licentie voor desbetreffende computer aangemaakt bij Microsoft. Deze licentie blijft geldig, ook wanneer je na het upgraden naar Windows 10 weer teruggaat naar Windows 7 of Windows 8.1 (dat kan binnen 15 dagen na de upgrade naar Windows 10). Handig voor mensen die (nog) niet willen overstappen naar Windows 10 maar er later ook niet voor willen betalen. Upgraden naar Windows 10 kan via Windows Update, of via https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10. Via deze link is het ook mogelijk een installatie medium te maken voor Windows 10.

Het is uiteraard ook mogelijk om de upgrade door ons uit te laten voeren. De kosten daarvoor bedragen tot en met 29 juni aanstaande 40 euro: dat is inderdaad niet gratis, maar het is nog altijd minder dan 119 dollar…

Tim Dondorp
pchulpFriesland

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.