Nog een paar dagen om je foto in te zenden voor de Fryske Scheurkalender

Iedereen die wil laten zien wat hem of haar in Friesland beweegt heeft nog een paar dagen de tijd daar een foto van te maken en die in te zenden. Want op 15 augustus sluiten de lijnen en worden de ingezonden foto’s door de jury beoordeeld en voor de kalender 2022 geselecteerd.

Het initiatief van de Fryske Scheurkalender is drie jaar geleden ontstaan toen in Groningen en Drenthe een soortgelijke kalender werd uitgegeven. Het publiek wordt ieder jaar benaderd met de vraag wat hen in Friesland beweegt en daar een foto van te maken. Van iets waar het hart sneller van gaat kloppen. Dat kan en mag van alles zijn.

Uit alle ingezonden foto’s worden 320 voor de kalender geselecteerd. ‘Het leuke van de kalender is dat iedereen er aan mee kan doen. Maar ook dat je er iedere dag naar kunt kijken en er een blaadje uit kunt scheuren. In elke foto zit een verhaal!’ aldus initiatiefnemer Hent Hamming. ‘De kalender inspireert en verbindt’.

Kantje boord

Of dat de Fryske scheurkalender dit jaar ook daadwerkelijk gedrukt kan worden is afhankelijk van het aantal ingezonden foto’s. De kalenderorganisatie streeft er naar dat er tenminste 850 foto’s van verschillende fotografen ingezonden moeten zijn. Deze voorwaarde is bepaald omdat gestreefd wordt naar een zo groot mogelijke diversiteit. Tot nu toe zijn er 612 foto’s ingezonden.

Nog inzenden

Iedereen die mee wil doen aan de kalender van 2022 kan tot en met 15 augustus as een foto insturen naar www.fryskescheurkalender.nl

Half oktober wordt de kalender feestelijk gepresenteerd. Daar kiest de organisatie ieder jaar een andere locatie voor uit. Het liefst op uitnodiging van een gedreven burgemeester. Voor dit feestje worden alle inzenders uitgenodigd die na afloop van de presentatie een kalender ontvangen. Het is ook een spannend moment dat inzenders kunnen zien of hun foto ook echt in de kalender staat..

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.