NL Doet in Bolsward

Op verschillende buurten werd vrijdag en zaterdag stil gestaan bij NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Plan Noord II

In Plan Noord II werd zaterdag druk geklust en gekookt door een aantal enthousiaste buurtbewoners. Tussen de middag waren er een aantal dames die een heerlijke maaltijd, stamppot andijvie, hebben gekookt in de keuken van
It Grand Café van het Heechhout. Vervolgens werden diverse materialen en plantjes gekocht om de bloembakken te vullen. Een leuke meevaller voor ons was, dat ze bij Walinga de actie NL doet een warm hart toedragen en ons een fikse korting gaven op de rekening. Rond de klok van half vijf waren er twee losse banken klaar en een grote zitbank met rugleuning. Alles gemaakt van steigerhout. De twee losse zitbanken hebben elk aan de zijkant een bloembak. Beide gevuld met winterharde struiken en of planten opgevuld met fleurige viooltjes.

Tot slot werden alle vrijwilligers bedankt voor hun grandioze inzet tijdens deze NL doet dag. Het was een zonovergoten dag en voor de buurtvereniging een dag met een gouden randje. Het terras van It Heechhout is klaar voor een mooie zomer. Kom gerust eens kijken.

Fûgelkrite

Zaterdag deed ook wijkvereniging de Fûgelkrite mee aan NL Doet, de landelijke actie van het Oranje Fonds. Om 10 uur ’s ochtends stonden er 15 vrijwilligers klaar om 6 nieuwe Iepen in de wijk te plaatsen. Het was fris, maar er kwam al snel een lekker zonnetje bij waardoor het heerlijk werken was. De gemeente had al goed voorbereidend werk gedaan. Hierdoor konden de kinderen met een klein beetje hulp van de ouders de bomen eenvoudig planten. Het was een leuke ochtend en de wijk ziet er vanaf vandaag weer een stukje groener uit.

Bloemkamp

Bij woon, zorg en behandelcentrum Bloemkamp konden de bewoners een rondrit door Bolsward maken in een paardentram. Daarnaast werd er gezellig koffie gedronken en waren er muzikale optredens met een hapje en een drankje in de centrale hal.

 

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.