Nipt verlies Westergo in topper tegen kv Granaet

Het eerste team van Westergo is er niet in geslaagd om de ongeslagen status vast te houden. Na 4 zeges verloor de geel-zwarte formatie in eigen huis nipt van De Granaet uit Dokkum, met 19-20. Door deze zege komen de Dokkumers naast Westergo. Invicta dook over Westergo heen en leidt nu.

Lang zag het er niet naar uit dat Westergo zou verliezen. Men domineerde een groot deel van de wedstrijd maar een dip aan het begin van de tweede helft zorgde ervoor dat de gasten terug konden komen. De gasten openden de score maar middels een vrije bal van Hanneke Buma en een strafworp van Tjitske van Dijk pakte Westergo de eerste voorsprong (2-1). Daarna was het De Granaet wat weer tweemaal scoorde, maar daarna was het een herhaling van zetten: Hanneke Buma tekende opnieuw voor de gelijkmaker door een vrije bal te benutten en Tjitske van Dijk zette Westergo op 4-3 via een strafworp. Ook de 5-3 kwam uit handen van Van Dijk, ditmaal door van afstand te scoren. De Granaet kroop iets dichterbij, maar Hanneke Buma zorgde met haar derde goal voor 6-4. Johannes Miedema was de eerste heer van Westergo die de korf wist te vinden en even later tekende Tjitske van Dijk voor 8-4 uit een strafworp.

Hanneke etaleerde opnieuw haar klasse door een vrije bal te benutten en zo stond Westergo na nog geen 20 minuten spelen al op een riante 9-4 voorsprong. Toch liet de Granaet zien dat het niet voor niets bovenin poule 3B meedraait: binnen 3 minuten was de stand 9-7. Sytze-Piter Bras scoorde vanuit een strafworp 10-7, waarna een doelpuntloze fase van 7 minuten aanbrak. De Granaet vond als eerste weer de korf, maar Johannes Miedema tekende enkele seconden voor rust voor de 11-8 van afstand.

Direct na de pauze zorgden de gasten ervoor dat het weer spannend werd: 11-9. Toch bleef Westergo de touwtjes in handen houden. Middels twee doelpunten van Sytze-Piter Bras werd de marge weer vier doelpunten: 13-9. Wat er daarna gebeurde was onbegrijpelijk. Westergo liet na om door te drukken en door maar liefst 6 scores op rij stond De Granaet ineens met 13-15 voor. Sytze-Piter Bras zorgde nog voor 14-15 vanaf de strafworpstip, maar De Granaet maakte 14-16. Westergo maakte dankbaar gebruik van de vele foutjes van De Granaet, in totaal werd er 10 keer gescoord uit een vrije bal of strafworp, toegekend door de goed en consequent leidende scheidsrechter De Jong. Johannes Miedema en Tjitske van Dijk (strafworp) zetten Westergo weer op gelijke hoogte: 16-16.

Tien minuten voor tijd werd het spannender en spannender. Westergo kwam weer op voorsprong via Ype Bote Bonnema, maar de gasten antwoordden meteen: 17-17. Tjitske van Dijk tekende opnieuw voor een treffer (18-17), maar jawel, De Granaet kwam weer gelijk. Even later namen de gasten zelfs de voorsprong (18-19) maar in de laatste minuut benutte Sytze-Piter opnieuw een strafworp. Echter, een puntendeling zat er niet in want met nog zo’n 20 seconden te spelen maakte De Granaet, naar wat bleek, de winnende goal.

Een zuur verlies voor Westergo, zeker nadat men in zowel de 1e (9-4) als 2e helft (13-9) een ruime voorsprong weggaf. A.s. zaterdag staat de laatste wedstrijd voor het Kerstreces op het programma. De Bolswarder formatie reist dan af naar Oldeberkoop voor het duel tegen middenmoter Lintjo. Aangezien koploper Invicta en gedeeld nummer twee Granaet elkaar treffen, is een goed resultaat van groot belang voor Westergo.

Westergo 2 won van koploper Mid Fryslan met 13-11. Er leiden nu drie teams (waaronder Westergo 2) in deze poule.

Westergo A1 redde het thuis niet tegen DTS. Het werd 7-10. Doelpunten: Harmjan 3x, Geert-Jan, Jesper en Klaske allen 1x.

De B1 verloor in Damwoude van WIK’34 met 4-2. Doelpunten van Tsjalling en Irene.

Westergo D2 boekte uit in Leeuwarden tegen Pallas’08 de eerste overwinning. Zij keerden terug met een 4-6 zege. Doelpunten: Luke 3x, Amarins 2x en Jellie scoorde haar eerste doelpunt.

E1 speelde in Balk tegen Harich. Een eenzijdige wedstrijd eindigde in 6-1 voor Harich. Ymkje redde de eer voor de E1.

Ook F1 speelde in Balk tegen Harich. Het werd in een waar doelpuntenfestijn 13-12 voor de thuisploeg. Carlijn scoorde 8x, Mare 3x en Laura 1x.