Nijland wint ook van TOP’63

Nijland won zaterdag voor de derde keer op rij, dit keer van TOP ’63 uit Oppenhuizen. Nijland had veel meer doelpunten kunnen maken, maar de gasten waren ook een paar keer dicht bij een treffer en het bleef lang
spannend. Na de 2-0 was het verzet gebroken en mocht TOP van geluk spreken dat het bij slechts twee treffers bleef.

Foto Henk Bootsma

De wedstrijd begon voor Nijland met een enorme kans voor Jarin de Jong, na een prachtige voorzet van Nico Pieter Bonnema. Zijn inzet ging voorlangs, maar het was duidelijk dat er wel wat te halen was en TOP speelde ook duidelijk meer naar voren dan in de heenwedstrijd in Opppenhuizen. Het balbezit was deze keer dan ook, tegen de verwachting in, meer voor de geelhemden dan voor de thuisclub.

De volgende kans was voor Arjan van der Wal, maar hij schoot na een scrimmage in het luchtledige en zo bleef het 0-0. Aan de overzijde liep een wat vreemde situatie maar net goed af met een inzet van TOP die net naast hobbelde. Na een klein half uur nam Nijland de leiding, door een keurige aanval. Sjoerd Teake Kooistra speelde vanaf rechtsachter Jarin de Jong voorin aan, maar de bal ging over Jarin de Jong en de verbouwereerde
verdediger Timo Breukelaar heen, waarna Jarin de Jong alleen op de doelman af kon gaan. Hij vond Sjoerd Tjalsma voor de goal en ‘De Parel’ werkte de 1-0 tegen de touwen.

Kort voor rust ontsnapte Nijland toen Atse Atsma van heel dichtbij een vrije trap in kon koppen, maar tot opluchting van alles wat blauw was, de bal bij Peter van Dalfsen in de handen knikte. Dat had al heel vervelend af kunnen lopen, maar kort na de rust leek de gelijkmaker dan toch te vallen. Weer was het Atse Atsma, maar dit keer werkte hij de bal wel keurig binnen. Hij deed dit echter in buitenspelpositie en dus kwam de
thuisclub weer goed weg. Dit waren ook de enige twee momenten dat TOP echt dicht bij een doelpunt kwam, want het stond prima achterin bij de thuisclub.

Wat volgde waren drie momenten met een hoofdrol voor de scheidsrechter. Eerst werd Jarin de Jong keihard over de zijlijn geschoffeld door Remco Regeling en hij kwam goed weg met slechts geel. Kan gebeuren en niet elke stevige overtreding hoeft met rood te worden bestraft, maar dit neigde er wel naar.

Hierna was er een prachtige voorzet van invaller Tsjeard Weersma, die bij de tweede paal keurig in werd gekopt door Nico Pieter Bonnema. Om volstrekt onduidelijke redenen werd de treffer geannuleerd, maar de verklaring was dit keer dat Bonnema een verdediger in de rug zou hebben geduwd. Deze verdediger liep echter achteruit tegen Nico Pieter Bonnema aan en hij deed werkelijk helemaal niks verkeerds.

Bij de volgende situatie ging Nico Pieter Bonnema alleen op de doelman af en keeper Melis van der Meer kwam uit zijn goal, waarna Nico Pieter Bonnema de bal langs hem speelde en alleen het lege doel voor zich zou hebben gehad. Ware het niet dat van der Meer onze spits neerhaalde met een harde tackle. Het was werkelijk
onbegrijpelijk dat de scheidsrechter hier slechts een gele kaart toonde aan van der Meer en heel Nijland was dan ook des duivels.

Een schoolvoorbeeld van een rode kaart, maar Nico Pieter Bonnema kwam weer overeind en deed wat hij al een paar wedstrijden doet, namelijk scoren. Weer kwam er een mooie steekbal en dit keer schoof Bonnema de bal ijzig kalm langs de kansloze van der Meer. Zo was het tien minuten voor het einde 2-0 en gingen de kopjes bij TOP naar beneden. Wat volgde was een periode van veel kansen voor Nijland, maar gescoord werd er niet meer en zo konden er weer drie punten bij worden geschreven.

De wedstrijd tegen TOP was de eerste van drie thuiswedstrijden achter elkaar, al vragen wij ons nu al af of het komende zaterdag tegen Bant wel door kan gaan. We zijn er klaar voor, maar de vorst zou roet in het eten kunnen gooien.

Foto Henk Bootsma zijn.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.