Nijland verrast vriend en vijand met overwinning in Dokkum

Nijland vloerde zaterdag Be Quick Dokkum op eigen veld met 0-2 en dat had eigenlijk niemand verwacht.

Zonder Cor Goeman, Remco Sybrandy en Elmer Woudstra gingen de blauwhemden redelijk gehavend richting Dokkum en met een niet geheel fitte bank moesten er verder ook geen gekke dingen gebeuren. overleven leek het motto, maar dat veranderde rap toen de gasten al na twee minuten op voorsprong kwamen. De rest van de wedstrijd werd duidelijk hoe de spreekwoordelijke koe een haas kan vangen.

Het is even een lastige periode voor Nijland wat betreft de fitheid van de meeste spelers en daar kwam vandaag nog een onzekere factor bij. Gerrit Eppinga kon namelijk elk moment vader worden en het mocht een meevaller worden genoemd, dat hij vandaag wel kon spelen. Aede Piet Hoekstra en Erwin Hoekstra hadden na hun blessures welgeteld beide een keer getraind en dus was Remco Mooij de enige echt fitte bankzitter (al was hij donderdag nog ziek). De bezoekers waren dan ook vooral bezig met het op de been krijgen van een goed team, zoveel was vooraf wel duidelijk.

Albert Jan vd Belt begon hierdoor in de basis, centraal achterin en hij maakte een sterke indruk net als de rest van het team. Ook Arjan vd Wal begon vanaf het begin en na twee minuten tekende hij maar meteen voor de 0-1. Een counter uit het boekje ging via een verovering en een prachtige
dieptepass naar Nico Pieter Bnonnema, die de in sprintende Arjan vd Wal bij de tweede paal vond
en hij schoot beheerst raak. Een droomstart, die een minuut later bijna al weer ongedaan werd gemaakt, maar Dokkum was de hele middag ongelukkig in de afwerking. Zo ook deze keer en eigenlijk kwamen ze de hele eerste helft nog maar een enkele keer dicht bij de gelijkmaker, maar deze belande in het zijnet.

Niet dat Nijland het makkelijk had, want de druk was groot en het was lastig om er onder te komen met counters. Een enkele keer lukte het wel, maar eigenlijk was alleen Nico Pieter Bonnema dicht bij een doelpunt met een boogbal boven op het doel. Na de rust veranderde het grote overwicht van de thuisclub niet, maar de gasten counterden wel een stuk gevaarlijker en Jarin de Jong schoot alleen voor de doelman te gehaast naast. Nico Pieter Bonnema deed dat tien minuten na rust een stuk beter, toen hij van rechts naar binnen sneed en van een meter of zestien prachtig de keeper passeerde. De 0-2 was een feit en de kopjes gingen bij Dokkum naar beneden, want het leek nu een onmogelijke opgave te worden om nog wat aan deze wedstrijd over te houden.

Het laatste kwartier was het echter hectisch genoeg voor het doel van Nijland en met een beetje pech had Dokkum zeker nog wat aan de score kunnen doen. We hebben het dan wel over een paar momenten dat het had kunnen scoren, maar Peter van Dalfsen in de weg lag of eigen onkunde roet in het eten gooide. Een paar dubieuze beslissingen van de leiding en twee mogelijke strafschoppen gooiden nog wat olie op het vuur, maar Nijland trok een muur op die uiteindelijk niet was te slechten. De overwinning was een groot compliment waard voor het hele team van Nijland, dat alles had gegeven voor een goed resultaat en dodelijk in de afwerking was.

Door deze overwinning staan we er met een bekerweekeinde voor de boeg, uitermate goed voor. Daar genieten we even van en we proberen de groep weer fit te krijgen voor het treffen met de andere grote verrassing in de tweede klasse, VVI. Komende zaterdag bekeren we in Elahuizen tegen De
Walde en zullen we kijken of we onze goede resultaten in de competitie ook een vervolg kunnen geven in de beker.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.