Nijland verliest van Joure

Nijland heeft het momenteel niet makkelijk en moest ook zijn meerdere erkennen in Joure.

Zonder een viertal spelers missen kon het niet veel meer dan stug verdedigen. Toen na een uur de 0-2 viel, werden nog drie spelers gewisseld en ging de blik op de belangrijke wedstrijd tegen Tonego.

Nijland was vastbesloten om goed te beginnen en voor een puntje te strijden. Het ging echter al bijna na 30 seconden fout, maar Cor kon nog net corrigeren. De snelle aanvallers van Joure kregen over het algemeen geen poot aan de grond, maar Peter moest wel een keer ver uit zijn goal om redding te brengen. Na 35 minuten had Joure verder nog niks gecreëerd, maar toen besloot Hayo Rijpkema 0-1 van net buiten de zestien in de kruising te leggen.

Dat was het ook wel wat Joure betreft voor de rust, maar Nijland kon daar aanvallend ook bijna niks tegenover zetten. Alleen Wieger stond na een mooie voorzet van Jarin zomaar vogelvrij op een meter of vijf voor de doelman, maar zijn aanname was niet goed.

Ondanks de vele afwezigen hield Nijland zich goed staande, maar aanvallend kon het geen potten breken. Na een uur kreeg Joure, na balverlies op het middenveld, de vrije doortocht en kon de 0-2 simpel binnen worden getikt. Cor, Gerrit en Sjoerd werden uit voorzorg gewisseld en Gerben, Folkert en Foeke waren hun vervangers.

Nijland geloofde het wel en de wedstrijd kroop naar het einde. Met de de vele blessures en schorsingen in het achterhoofd, gaf het zich gewonnen. Joure deed het ook kalm aan en scoorde nog de 0-3 toen een vrije trap werd binnen gewerkt.

Een teleurstellende middag voor iedereen die Nijland een warm hart toedraagt, maar meer zit er momenteel niet in. Zaterdag is het D-Day als we naar Luttelgeest gaan voor de onvervalste degradatiekraker tegen Tonego.