Nijland verliest thuis van Heereveense Boys

Nijland begon zo goed aan de competitie, maar verloor zaterdag voor de derde keer op rij.

Een mooie 1-0 voorsprong werd knullig verspeeld en daarna was de thuisclub niet bij machte om het tij nog te doen keren. Heerenveense Boys (HB) kon dan ook zonder veel problemen uitlopen naar een verdiende 1-4 overwinning.

De openingsfase van de eerste helft hadden beide teams totaal geen vat op elkaar en Nijland liet de gasten veel te veel voetballen. In de tegenaanval kreeg de thuisclub echter enorm veel ruimte om het kwetsbaar ogende HB pijn te doen, maar het liep allemaal op niks uit. Na 20 minuten kwam de 1-0 wel op het bord, maar daar was een corner voor nodig. Via via kwam het leder voor de voeten van Albert Jan, die van dichtbij raak schoot. Een mooie voorsprong die binnen twee minuten alweer verdween als sneeuw voor de zon toen Nico de Jong met het hoofd een indraaiende vrije trap voorbij Peter verlengde, 1-1.

Er gebeurde steeds minder en de rust leek gehaald te worden met deze stand, ware het niet dat Gerrit een penalty veroorzaakte. Oane Hornstra wist hier wel raad mee en de 1-2 was een feit. Hierna had Nijland nog twee enorme kansen op de gelijkmaker, maar ze gaan er niet makkelijk in dit seizoen. Eerst draaide Sjoerd handig en liet een venijnig schot los, dat echter net op tijd werd gepareerd, waarna de rebound niet werd afgemaakt door Elmer. Uit de hierop volgende corner kwam de bal voor de voeten van Cor die van een meter of zeven keihard inschoot, maar weer redde de doelman met een onmogelijke reflex.

Na de rust probeerde Nijland het wel, maar het ging eigenlijk steeds slechter spelen. Na een uur ramde Dimer Leemburg de 1-3 van een meter of 25 langs een verbouwereerde Peter en toen was het helemaal gedaan. De thuisclub was voorin niet in staat om een vuist te maken en HB had vervolgens alle ruimte om te counteren. Dat deed het ook prima via invaller Gabe Teun Top, die drie keer op sublieme wijze scoorde. Helaas werden alledrie goals afgekeurd wegens buitenspel, maar wij begrijpen nu wel beter waarom hij een basisplaats eiste in de Leeuwarder Courant.

Een andere invaller was Hiele Nagel en hij dribbelde kort voor het einde van links naar binnen om vervolgens Peter in de korte hoek te passeren. Deze 1-4 was nog even wat extra zout in de wonde en teleurgesteld droop de thuisclub af na weer een nederlaag. Verliezen went nooit, maar zowel aanvallend als verdedigend gaat er momenteel te veel fout en in deze klasse wordt dat genadeloos afgestraft. Zaterdag ontvangen we Zeerobben voor de beker, de koploper in onze tweede klasse.