Nijland stelt teleur tegen De Walde

Nijland heeft het goede resultaat van zaterdag geen vervolg kunnen geven op Paasmaandag. In Oudega ging het goed van start, maar scoorde niet en zag De Walde kort voor rust wel scoren.

De tweede helft speelde het vooral tegen zichzelf, de harde wind en de vermoeidheid van maandag. De Walde kwam niet meer in de problemen en Nijland mocht blij zijn dat het maar bij 2-0 bleef. Met de wedstrijd van zaterdag nog in de benen, kwam deze wedstrijd eigenlijk te nog te vroeg. Tel daar de keiharde zijwind als extra spelbreker bij op en dan is wel zo ongeveer duidelijk wat voor middag het was. De eerste helft waren beide teams nog aan elkaar gewaagd en scoorde Fokke Jan Kooistra bijna uit een vrije trap. Even later leek Wieger Boonstra niet te kunnen missen op een paar meter voor een verlaten doel. Hij plaatstede mooie voorzet van Erwin Hoekstra echter op de binnenkant van de paal. Dat was wel een beetje het moment van de wedstrijd voor Nijland, dat op dat moment wel een voorsprong had verdiend.

Die kwam er dus niet en kort voor rust ging het mis aan de linkerkant, toen Fokke Jan Kooistra uitgleed en zijn man in een vol strafschopgebied kon uithalen. Marten van der Kamp pareerde, maar de rebound was wel raak en we wisten
allemaal dat we in een hele vervelende situatie zaten. Het was voor Nijland gewoon ontzettend lastig om kansen te creëren met die vreselijke wind.

Na de rust werd er geprobeerd om wat aan de score te doen, maar nu was De Walde duidelijk de betere ploeg. De thuisclub leek met korte combinaties en handige dribbels veel minder last van de wind te hebben en kreeg kans op kans om de score op te voeren. Meerdere malen dook er een aanvaller alleen voor Marten op, maar hij was ze steeds de baas.

Er werd geprobeerd met omzettingen en drie wissels nog de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar het spel van de gasten zakte naar een bedenkelijk niveau. De vermoeidheid begon het team ook parten te spelen en het was een kwestie van tijd voordat De Walde zou scoren. De manier waarop was tekenend, want met een mooie dribbel tegen de wind in en een schot met de wind tegen, plofte de 2-0 over Marten heen in de bovenhoek.

Daar bleef het bij en er werd op Aaipop nog wel even terug gekeken op deze nederlaag. Een hele vervelende, want De Walde en Hardegarijp komen nu wel erg dichtbij en directe handhaving word een hele opgave. De Walde en dan in het bijzonder hun trainer Martin de Jong verdienden de zege echter en wij wensen Martin veel sterkte. Hij moet wegens priveomstandigheden zijn werkzaamheden bij De Walde neerleggen en verdient een enorm compliment voor wat hij heeft neergezet met deze ploeg.