Nijland steelt drie punten van Zeerobben in Harlingen

Nijland pakte vandaag de volle winst bij hun terugkeer in de tweede klasse en liet Zeerobben verbijsterd achter in Harlingen. Enigszins begrijpelijk, want Zeerobben domineerde de wedstrijd van begin tot einde en kreeg genoeg kansen om een paar doelpunten te maken.

Ze deden er echter niks mee en Nijland scoorde uit de eerste en bijna enige doelpoging wel. Met hangen en wurgen en kunst- en vliegwerk,van Dalfsen maar vooral ook door een prima organisatie, veel inzet en wat geluk hield Peter hiervoor en hierna zijn doel schoon en dus gingen de drie punten mee naar Nijland.

En daar had eigenlijk niemand op gerekend, bij vriend en vijand, want Zeerobben is een ploeg die in de eerste klasse niet zou misstaan en Nijland komt net weer kijken in de tweede klasse. Nijland was ook niet op volle oorlogssterkte, door het ontbreken van het betonnen centrale verdedigingsduo Cor Goeman en Remco Sybrandy. Vandaag werden ze prima vervangen door Eelke van der Wal en Bouke Poelsma, maar ook Arjan van der Wal moest er na een kwartier af met een heupblessure en dus ging het puzzelen gewoon door. Erwin Hoekstra verving hem gelukkig uitstekend en de gasten hielden zich kranig staande in de eerste helft, waarin Zeerobben maar een enkele keer echt gevaarlijk kon worden.

Bijvoorbeeld na een minuut spelen, toen Peter van Dalfsen zich verslikte in een hoge stuiterbal en Da Silva een leeg doel voor zich had. Onze keeper was echter niet te passeren vandaag en ‘De Dominee’ herstelde met een mooie reflex zijn foutje. De paar kansen die Zeerobben kreeg in de eerste helft had het overigens alleen maar te danken aan zenuwachtig geklungel aan Nijland zijde, maar het leverde dus geen treffer op. Aan de andere kant was het bij de eerste de beste uitval wel meteen raak, toen Sjoerd Teake Kooistra er na een half uur vandoor ging op rechts. ‘Turbo’ zijn lage voorzet werd ondanks de druk van een verdediger en keeper Jacob de Vries binnen gewerkt door Sjoerd ‘De Parel’ Tjalsma , die de wedstrijd hiermee compleet op zijn kop zette.

De blauwhemden hadden zich tot dan toe immers beperkt tot verdedigen en kwamen bijna niet aan aanvallen toe, in welke vorm dan ook. Na de rust veranderde dit wel en kreeg Nijland veel ruimte om uit te breken en gevaarlijk te worden, maar daar deed het bitter weinig mee. En 0-1 is niet een erg geruststellende score als je tegen Zeerobben moet en met de rug tegen de muur staat. Maar wat de groenhemden ook probeerden en wie ze ook inbrachten, scoren deden ze niet. Het waren vooral heel veel hectische situaties in een overvol strafschop gebied die steeds net goed
afliepen voor de bezoekers en paar goede kansen die niet werden benut.

Twee keer stond de paal in de weg, meerdere malen was Peter van Dalfsen de redder in nood en soms kreeg hij hulp zijn verdedigers. Als laatste troef bracht Nijland de zeer kopsterke verdediger Albert Jan van de Belt in voor aanvaller Jarin de Jong en hij beukte alle hoge ballen linea recta weer keurig retour afzender. Opmerkelijk waren in de eindfase ook de vele gele kaarten (4 voor ons) en het inbrengen van Marc van Eijck, assistent en speler bij de gastheren. De niet bepaald afgetrainde ex-prof van ca. 1.60 meter had weinig waarde bij de vele hoge ballen en zijn wissel had dan ook niet het gewenste effect. Want ook de vele kiezelharde corners en vrije trappen leidden niet tot een doelpunt en dus kon de scheidsrechter om 16.45 niet veel anders dan affluiten bij een 0-1 stand.

Een schokkend resultaat dus in Harlingen, waar Zeerobben na afloop begrijpelijk teleurgesteld was, maar niet wanhoopte. Ze hadden een prima wedstrijd gespeeld en het was gewoon zo’n dag dat ‘hij’ maar niet wilde vallen. Wij vonden het allemaal wel prima en zijn vooral bezig om ons aan te passen aan hogere niveau, wat zaterdag een vervolg moet krijgen in de thuiswedstrijd tegen ONT.