Nijland sluit seizoen af met winst

Nijland nam op waardige wijze afscheid van de 2e klasse door een verzwakt Tonego met 7-0 op te rollen. Nijland liet zien dat het ook goed kan voetballen en was dodelijk in de afwerking.

De wedstrijd ging nergens meer om en Tonego spaarde een half elftal met het oog op de nacompetitie. Nijland had daar geen boodschap aan wilde met een goed gevoel het seizoen afsluiten. Na tien minuten was het dan ook al 1-0 toen Jarin de Jong een vrije trap binnen kopte. Na ruim twintig minuten ging Sjoerd er vandoor, maar hij vond de keeper nog op zijn weg. Nico Pieter Bonnema was echter ter plaatse om de 2-0 in het lege doel te werken.

Na de rust kreeg het publiek helemaal waar voor zijn geld, want Tonego kreeg in het tweede bedrijf alle hoeken van het heilige gras te zien. Kort na de rust viel dan ook al snel de 3-0 toen Nico Pieter Bonnnema een voorzet van Fokke Jan Kooistra binnenwerkte met zijn bovenbeen. Na een klein uur spelen maakte Jarin de Jong er 4-0 van toen hij na een corner het leder kiezelhard in het dak van het doel ramde.

Na deze goal was het tijd voor Gerrit Eppinga om afscheid te nemen van Nijland. Onder luid applaus ging hij van het veld en de bloemen waren voor hem. Een dag voor zijn 34e verjaardag besloot hij dus dat het mooi was geweest na een seizoen of twintig in Nijland 1. Begin september is er een afscheidswedstrijd voor Gerrit en Remco Sybrandy, die in de winterstop al stopte.

Erwin kwam voor Gerrit in het veld en even later nam Wieger Boonstra de plaats van Remco Mooij in. De 5-0 viel kort daarop, toen Cor Goeman een vrije trap van Sjoerd Tjalsma inkopte bij de tweede paal. Na een mooie actie van Nico Pieter Bonnema werkte dezelfde Sjoerd Tjalsma de 6-0 binnen Nico tikte op zijn beurt de 7-0 tegen de touwen.

Zo eindigden twee seizoenen in de 2e klasse met de grootste overwinning ooit. Iedereen ging dat ook goed gemutst richting het slotfeest en het was nog lang gezellig. Volgend seizoen gaan we de 3e klasse weer onveilig maken en we hebben genoeg kwaliteit in ons team om meteen weer voor promotie te gaan.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.