Nijland pas in blessuretijd verslagen door Broekster Boys

Afgelopen zaterdag liep Nijland weer tegen een nederlaag aan, dit keer tegen Broekster Boys. Lang leek het met een doelpuntloos gelijkspel weg te komen uit Damwoude, maar in de 94e minuut sloeg het noodlot dan toch toe. Het was een verdiende 1-0 overwinning, maar wel verschrikkelijk zuur voor Nijland.

Nijland begon wat onwennig aan de wedstrijd en gaf een paar kansen weg, waar Broekster Boys (BB) niks mee deed. Daarna stond de organisatie echter als een huis en bleef Nijland goed op de been. Al vrij snel moest Nico Pieter Bonnema echter met een enkelblessure het veld verlaten en Elmer Woudstra verving hem. Aanvallend een fikse aderlating en de gasten hadden dan ook moeite met het creëeren van echt grote kansen. Elmer Woudstra was er de eerste helft dichtbij, maar frommelde een vrije trap via een been naast.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld met een hardwerkend Nijland en BB dat zo nu en dan dicht bij een doelpunt kwam. Soms was het echt een grote kans en soms zag het er vooral dreigend uit, maar het liep allemaal net goed af voor Nijland. Zelf kreeg het ondanks een serie uitbraken nooit echt een kans en BB had ook verdedigend de zaken goed voor elkaar.

De tijd tikte echter door en het puntje leek over de streep getrokken te worden. Diep in blessuretijd werd helaas toch een voorzet van rechts bij de tweede paal tussen drie spelers van binnengewerkt. Dit leidde
uiteraard tot grote vreugde bij de thuisclub, Nijland in verbijstering achterlatend. Zo dichtbij en dan toch met nul punten huiswaarts, dat is pijnlijk. Nijland knokte als een hecht team voor wat het waard was en had op basis daarvan het puntje verdiend, maar BB was gezien het aantal kansen de verdiende winnaar.

We hebben wel een strijdbaar en goed georganiseerd Nijland gezien dat de nieuwe koploper tot wanhoop dreef. Dat is mooi om te zien en volgende week tegen Hardegarijp wordt het weer tijd om dit om te zetten in een