Nijland pakt drie gouden punten van De Walde

Nijland pakte afgelopen zaterdag de volle winst tegen De Walde en hield ook weer keurig de ‘nul’, waardoor de teller inmiddels alweer op 11 punten en slechts 6 tegentreffers staat.

Dat is een mooie score na zes wedstrijden en daar zijn we dan ook zeer content mee, maar gezegd moet worden dat De Walde wel wat meer had verdiend. Het was een gesloten wedstrijd die voorbestemd was om in 0-0 te eindigen, maar Nijland wist een van de weinige kansen wel af te maken en de gasten deden dat niet.

Nijland had na de vervelende nederlaag in Leek behoefte aan een succesje en benaderde De Walde met het nodige respect. Veel teams zullen zich nog verslikken in het hechte collectief van trainer Martin de Jong, maar de thuisclub was niet van plan om cadeautjes uit te delen. Er viel dan ook weinig te genieten in Nijland, met een afwachtende thuisclub en een voorzichtig De Walde dat ook niet voor de aanval koos. Beide teams lieten zien wel te kunnen voetballen, maar er werd eigenlijk niks gecreëerd en 0-0 was heel lang een logische score.

Een snel genomen vrije trap leek echter de wedstrijd open te breken, maar een volkomen verast Nijland zag de inzet van de spits van De Walde op het het gezicht van keeper Peter van Dalfsen belanden. Net voor rust kreeg de
thuisclub de eigenlijk enige grote kans van de wedstrijd en het was meteen raak. Een corner werd uitverdedigd en belande bij Gerrit Eppinga die de bal weer inbracht en Nico Pieter Bonnema de bal zag voor het doel koppen tot bij Jarin de Jong, die de bal op zijn beurt weer terug kopte. Bouke blokte een verdediger en zag Nico Pieter Bonnema vervolgens de 1-0 van dichtbij in het dak van het doel rammen. Een enorme ontlading voor het team en voor onze spits, die eindelijk zijn eerste maakte in de 2e klasse.

Het was meteen rust en na de thee veranderde er niet heel veel, al begonnen de gasten steeds meer te drukken. Nijland verdedigde goed en counterde helaas niet erg zorgvuldig, waardoor het bij die minimale voorsprong bleef. De Walde creëerde echter niet veel en kwam slechts een keer dicht bij de gelijkmaker, maar Peter van Dalfsen voorkwam erger. De thuisclub gooide daarop de deur dicht en bracht Albert Jan vd Belt in als grendel op de deur om zo de vele aanvallers van scoren af te houden.

De 1-0 werd op deze manier over de streep getrokken en meer telt momenteel even niet, want tegen degradatie vechten doe je in oktober ook al. Volgende week moeten we namelijk naar Dokkum en dat is een team dat bij de topploegen hoort in de 2e klasse. Een loodzware opgave dus, maar gesteund door de goede resultaten tot nu toe, gaan we proberen er weer het beste van te maken.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.