Nijland pakt drie belangrijke punten tegen Hardegarijp

Afgelopen zaterdag rekende Nijland op eigen veld af met Hardegarijp en de 3-1 overwinning betekent een grote stap op weg naar lijfsbehoud. Nijland scoorde al heel snel en met deze voorsprong op zak liet het Hardegarijp het spel maken. Het vele balbezit leverde de gasten niet veel kansen op en de thuisclub scoorde uiteindelijk maar liefst drie keer.

Het publiek kreeg dus vier doelpunten te zien, maar zeker niet een goede wedstrijd. Onder het toeziend oog van vele scoutende trainers kwam Nijland goed uit de startblokken en was het zowaar na twee minuten al 1-0. Elmer Woudstra speelde zich vrij in het strafschopgebied en zette vanaf links hoog voor op Wieger Boonstra . Hij zou verwoestend uithalen, maar zag zijn mispeer voor de voeten van (uiteraard) Sjoerd Tjalsma vallen en die kon simpel binnen tikken.

Op zijn verjaardag brak de marathonman op links dus de score open en dit was voor Hardegarijp het teken om vrij extreem voor de aanval te kiezen. Met 4 bijna centrale aanvallers en de vleugel verdedigers als verkapte buitenspelers, zette het de thuisclub met de rug tegen de muur. Het veldoverwicht was groot en Nijland moest zich dan ook een slag in de rondte werken om de verdediging gesloten te houden. Aan de overzijde probeerde het met snelle uitbraken de kwetsbaar opgestelde achterhoede van Hardegarijp pijn te doen, maar de finesse ontbrak.

Na de rust begonnen de gasten overdonderend, maar toen dat niks opleverde sloeg Nijland genadeloos toe en stond het zomaar 2-0. Een ingooi kwam via Elmer Woudstra en de sterk invallende Erwin Hoekstra  bij Wieger Boonstra , die even liet zien waarom hij al 180 doelpunten voor Nijland heeft gemaakt. Drie jaar moest hij er op wachten, maar zijn bij tweede basisplaats ging het leer weer ouderwets hard en hoog tegen de touwen. Dit leek de genadeklap voor de gasten, die maar niet echt gevaarlijk konden worden, al was het soms wel even billen knijpen. Het was dan ook onze eigen Bouke die Hardegarijp een paar minuten later terug in de wedstrijd bracht met een eigen goal na een corner.

Na de 2-1 leek het toch weer spannend te worden en bijna was daar zelfs nog de gelijkmaker na een geweldig afstandsschot van Goldsmith. De man met de prachtige naam knalde daarna ook bijna een zeemeeuw uit de lucht en probeerde het later nog met een perfect uitgevoerde omhaal. De hardwerkende Nijland verdedigers hadden ook hun klauwen vol aan spits Wietses, die constant voor gevaar leek te zorgen. Het liep allemaal echter (met veel kunst- en vliegwerk) op niks uit en na een flitsende counter via de inmiddels ontketende Erwin Hoekstra kwam de bal bij Elmer Woudstra . Na pakweg een jaar droog te hebben gestaan, bleef hij nu oog in oog met de doelman ijskoud en de 3-1 was een feit.

De wedstrijd was hiermee na 80 minuten zo goed als beslist, maar beide teams probeerden nog wel wat aan de score te doen. Dat kwam er niet meer van en zo bleef het bij een mooie 3-1 overwinning. Helaas vielen er wel slachtoffers en zagen we een zieke Cor Goeman al snel uitvallen, gevolgd door een hamstring blessure bij Arjan van der Wal . Daarnaast kon Wieger Boonstra  niet veel meer zien door een dik oog, maar als Rocky Balboa in zijn beste tijden, weigerde hij op te geven.

Zaterdag keert Nico Pieter Bonnema terug van zijn schorsing en verder moeten we maar even afwachten hoe het er allemaal weer uit ziet voor de wedstrijd tegen De Walde. Ook deze ploeg worstelt met afwezigen vecht net als Nijland voor nog een seizoen in de 2e klasse. Wij zijn op de goede weg, maar er moeten nog wel wat punten bij om echt zeker te zijn van lijfsbehoud.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.