Nijland pakt de volle winst tegen Meppel

Nijland won afgelopen zaterdag op een perfecte grasmat in Nijland met 2-1 van Meppel.

Dat was wellicht van teveel van het goede, maar daar kon de thuisploeg even niet mee zitten. Drie punten zijn drie punten was de algemene gedachte na de wedstrijd.Met Peter van Dalfsen weer op het hok en Mente de Boer in de basis begon Nijland wat onwennig aan de wedstrijd.

Het was dan ook een open eerste helft, waarin beide teams ruimte en kansen kregen, maar het vizier niet op scherphadden. Een strafschop bracht uitkomst en zo kwam de thuisclub net alsvorige week al snel op voorsprong.Een aanval over links via Nico Pieter Bonnema en Fokke Jan Kooistra resulteerde in een voorzet,die wat klungelig op de hand van een verdediger kwam. De scheidsrechter twijfelde niet en Bouke Poelsma schoot de 1-0 ijskoud binnen vanaf 11 meter.

Een mooie opsteker die de hoop op een goed resultaat een enorme boost gaf, maar de wedstrijd zou nog heel lang duren, zo bleek later.Nijland maakte aanvallend een goede indruk en kwam regelmatig voor het doel van de gasten. Ze waren wel met de bus gekomen, maar hadden deze zeker niet in hun strafschopgebied geparkeerd. Dit resulteerde ook in een handvol gevaarlijke doelpogingen, die vaak net niet een doelpunt opleverden. Ze gingen net over, net naast, stuitten op Peter van Dalfsen in topvorm of werden geblokt door het hoofd van Sjoerd Teake Kooistra. De rechtsback ging dan ook even duizelig naar de grond en zag vervolgens op slag van rustde gelijkmaker dan toch voorbij hobbelen.Een corner draaide hard in bij de eerste paal en verdween via Wieger in het doel.

Vervelend, maar natuurlijk wel een logisch gevolg van de vele kansen en de 1-1 ruststand was zeker terecht. Het had net zo goed 2-2 of 3-3 kunnen staan, maar beide teams hadden zoals al eerder vermeld het vizier niet tussen de palen gericht. Bij Nijland hadden pogingen van Wieger Boonstra, Arjan van der Wal en Erwin Hoekstra een beter lot verdiend en had Mente een strafschop moeten krijgen na een duidelijke overtreding tijdens een corner. Daar kwam bij dat Erwin Hoekstra kort na de 1-0 enkele malen getrapt en geslagen werd toen hij na een duel op de grond lag, maar de scheidsrechter keek stijf de andere kant op, waar rood de enige straf was.Een opwindende en open eerste helft dus, die werd gevolgd door een gesloten en bijna saai tweede bedrijf.

Meppel drong niet erg aan en kon geen vuist meer maken voorin, maar Nijland had hetzelfde probleem. De 2-1 van de thuisclub kwam dan ook wat onverwacht in de 80e minuut .Invaller Jarin de Jong bezorgde de bal bij Nico Pieter Bonnema, die met nog slechts een verdediger van Meppel voor zich de bal af kon leggen op Wieger Boonstra . Met buitenkant rechts schoof de spits overtuigend de winnende goal langs de boomlange, maar in dit geval kansloze doelman.Vervolgens was het weer alle hens aan dek en vrouwen en kinderen eerst bij de thuisclub.

Met man en macht verdedigde het de voorsprong, maar de laatste tien minuten leken een eeuwigheid te duren. Vaak ging het allemaal maar net goed en om 16.30 gaf de scheidsrechter aan dat er nog twee minuten te spelen waren. Een minuut later kreeg Meppel in zo ongeveer de 100e minuut een enorme kans op de gelijkmaker, maar na een redding van Peter ging de rebound net voorlangs.En dan is een wellicht niet verdiende 2-1 gewoon drie punten waard, hoe je het ook wendt  of keert. De winst was zeer welkom en wie weet kunnen we komende zaterdag weer voor een stunt zorgen tegen het grote BroeksterBoys. De kampioenskandidaat heeft ook drie punten en zal moeten winnen  in Nijland om in de race voor de titel te blijven.