Nijland op karakter langs DWP

Nijland sleepte dinsdag tegen De Witte Paal drie punten uit het vuur (2-0) in een meer spannende dan goede wedstrijd. Het opgeleefde DWP bleek een taaie tegenstander en beide teams speelden voorzichtig en afwachtend. Een toevalstreffer brak de wedstrijd open en de tweede helft ontspon zich dan ook een spannende wedstrijd, die pas werd beslist in de slotfase.

Nijland speelde voor de vierde keer achter elkaar een thuiswedstrijd en het won ze allemaal. Het trof in DWP een waardige opponent, die niet van plan was zich zomaar gewonnen te geven. Het trok zich terug op eigen helft en dus moest Nijland op zoek naar openingen, maar dat ging allemaal niet van harte. Veel lange ballen en weinig goede aanvallen, meer kon de thuisclub er niet van maken.

Toch kon het drie goede kansen overleggen in de eerste helft, maar ze gingen er allemaal net niet in. Nico Pieter Bonnema ramde al vroeg in de wedstrijd net voorlangs na een dieptepass van Sjoerd Teake Kooistra. Daarna was het Jarin, die te gehaast een opzetje van Sjoerd Tjalsma naast het doel mikte. Tenslotte punterde Tsjeard Weersma niet heel overtuigend op doel, nadat hij zich mooi vrijmaakte in het strafschopgebied en dus bleef het 0-0 bij de rust.

DWP loerde op kansjes in de omschakeling met hun gevaarlijke en veel scorende aanvallers. Een speelwijze die goed kan werken, maar Nijland was verdedigend ook goed bij de les en gaf weinig tot geen kansen weg. Het was dan ook een wedstrijd met weinig gevaarlijke momenten voor beide doelen, maar een toevalstreffer bracht uitkomst.

Nijland bracht Wieger Boonstra in na een uur spelen, om toch een doelpunt te forceren en Nico Pieter Bonnema zocht hem meteen met een voorzet van de linkerkant. De voorzet zeilde echter over de doelman heen de kruising in en dus was het zomaar 1-0. Dit brak de wedstrijd open, want DWP moest nu wel aan gaan vallen en dat deed het met volle overtuiging.

Een minuut of twintig beukten de groenhemden op de blauwe muur en Nijland bleef met veel inzet en wat geluk op de been. Schoten werden geblokt en er werd geschreeuwd om een strafschop, maar alles liep net goed af. Het geloof bij DWP in een goede afloop nam dan ook af en toen kort voor tijd de 2-0 viel, gaven ze zich definitief gewonnen.

Nico Pieter Bonnema pikte een hoge bal op, zette de turbo aan en alleen voor doelman Luinenburg schoot hij prachtig raak. Zo sleepte Nijland de tweede helft op karakter de drie punten binnen en het hele team verdiend een groot compliment. Ze bleven maar gaan en wonnen zo vijf wedstrijden op rij in een periode van veertien dagen.

Een prestatie van formaat die ons de koppositie heeft opgeleverd en omdat De Walde in blessuretijd gelijkspeelde bij QVC, is het gaat met de geelhemden nu drie punten. Zaterdag nemen we het in Koudum op tegen het plaatselijke Oeverzwaluwen.