Nijland op de valreep toch langs 't Fean 58

Nijland begon zaterdag ‘Het Weekend van de Waarheid’ in stijl door ’t Fean 58 in een meer spannende dan goede wedstrijd met 1-0 te verslaan.
De bezoekers uit Surhuisterveen hadden de bal en voetbalden verzorgd, maar kregen geen grote kansen. Nijland hanteerde onder de druk van de bezoekers vooral de lange bal en kreeg kansen om de wedstrijd eerder te beslissen. Het duurde echter tot de, pakweg, 95e minuut toen iedereen zich al verzoend had met een gelijkspel.En dat zorgde voor vreugde taferelen bij de thuisclub die hiermee een enorme stap richting handhaving hebben gezet. Voor de gasten kwam het verlies ongetwijfeld aan als een mokerslag, want ze speelden de hele wedstrijd om te winnen. ’t Fean zette druk en combineerde, maar Nijland kreeg in de omschakeling uiteindelijk wel de beste kansen.

De eerste was voor Elmer Woudstra na een diepe bal van Wieger Boonstra op Sjoerd Tjalsma, die denummer 10 alleen voor de doelman zette. Zijn wippertje verdween echter via de keeper naast en daarmee ging wel een reuzenkans verloren. Ook Sjoerd Tjalsma dook alleen voor de doelman op, maar deze kans was lastiger en de
keeper kon ook nu redding brengen. De bezoekers probeerden het vooralmet afstandsschoten, maar die gingen allemaal richting de al opgezette ‘Tongertente’ van Aaipop.

Verdedigend kan Nijland met de besten mee in de 2e klasse en vandaag werd de negende ‘clean sheet’ van het seizoen genoteerd. De achterhoede is dan ook niet snel in de war en hoe meer de gasten begonnen te drukken, hoe meer ruimte er kwam voor de thuisclub. Invaller Erwin Tabak zorgde wel voor veel extra dreiging, maar het leverde gelukkig geen echt gevaar op. Nijland bracht op haar beurt Arjan van der Walen Erwin Hoekstra, verdedigde met
hart en ziel en werd zo nu en dan gevaarlijk met een uitbraak.
Nico ontsnapte regelmatig aan buitenspel en kon zo gevaar stichten, maar de beste kans was voor Erwin Hoekstra , die helaas hoog over vuurde, waar een bekeken lobje beter was geweest. Aan de andere kant reageerde Marten
katachtig op een van richting veranderd schot en hield ons zo op de been. ’t Fean bleef komen en Nijland bleef stug verdedigen om vervolgens Wieger Boonstra en Nico Pieter Bonnema met hoge ballen bestoken.

In de allerlaatste minuut ging Nico Pieter Bonnema er weer vandoor op links en zijn voorzet belande via Sjoerd Tjalsma voor de voeten van Wieger Boonstra . Hij plaatste het leder hard en hoog tegen de touwen, de keeper kansloos achterlatend. Hiermee viel de misschien onverwachte 1-0 dan toch en Nijland pakte de volle buit in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. De druiven waren verschrikkelijk zuur voor de gasten, die moesten winnen, maar in hun enthousiasme het deksel op de neus kregen.

Maandag spelen wij in Oudega tegen De Walde en neemt ’t Fean het op tegen het ontketende Hardegarijp (5-1 tegen ONT), dat omhoog schiet op de ranglijst. Wij pakken even ons dagje rust en proberen tegen De Walde weer een goed resultaat neer te zetten. Langzaam maar zeker stroomt hun ziekenboeg leeg en het zal dus weer een hele opgave worden maandag.