Nijland niet opgewassen tegen Zeerobben

Nijland moest zaterdag in Harlingen zijn meerdere erkennen in Zeerobben. Na een dramatische start kwam het ruim een uur lang niet meer in grote problemen. Toen de 2-0 toch viel, was al het geloof in een goede afloop weg en liep Zeerobben uit naar 4-0 in de slotfase.

Met de beste bedoelingen begon Nijland aan de zware uitwedstrijd in Harlingen, maar na twee minuten was het al mis. Een voorzet van Boundati draaide in en vond het hoofd van Helfferich, die bekeken raak kopte. Zeerobben bleef aandringen, maar alleen Draaisma kreeg nog een grote kans (die hoog over ging).

Nijland kreeg niet veel vat op het sterke middenveld van de thuisclub, maar knokte zich wel terug in de wedstrijd en probeerde ook gevaar te stichten in de tegenstoot. Het leverde geen kansen of mogelijkheden op en in de rust werd Erwin Hoekstra vervangen door Mente de Boer, waardoor Fokke Jan Kooistra doorschoof naar het middenveld.

De tweede helft zag er lang zo uit als de eerste helft, maar toen de 2-0 viel knakte er wat bij de gasten en was de druk eraf bij Zeerobben. Een diepe bal werd verkeerd beoordeeld en de voorzet van Draaisma kwam via Feenstra bij Boundati, die bekeken afrondde. Na een minuut of 70 was de wedstrijd dus gespeeld en het spel ging hierna wat meer op en neer, met ruimte voor beide teams.

Nijland bracht Gerben de Boer in voor Jarin de Jong(Mente de Boer naar de spits) en kwam een paar keer door via de linkerkant, maar goals leverde het niet op. Aan de andere kant deden Feenstra en Visser het beter met een prachtige knal van afstand (3-0) en een bekeken 4-0. Hier bleef het bij en zo werd het
een treurige oktober middag voor de blauwhemden.

Volgende week nemen we het in Nijland op tegen Grootegast en hopen we het zoet der overwinning weer eens te smaken, voordat we aan de herfstvakantie beginnen. Als het goed is zijn Remco Sybrandy, Cor Goeman en Wieger Boonstra zaterdag ook inzetbaar en zo komen we langzaam weer op volle
oorlogssterkte.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.