Nijland moet meerdere erkennen in VVI

Nijland moest voor de tweede keer dit seizoen buigen voor een tegenstander in de tweede klasse. VVI ging er met de punten vandoor en op basis van de tweede helft was dat verdiend. Het had allemaal niet zo hoeven lopen, maar de thuisclub zag een 1-0 voorsprong veranderen in een 1-3 nederlaag door fouten die je zelden ziet bij Nijland.

VVI begon goed, nam het initiatief en oogde dreigend met haar gevaarlijke aanvallers en beweeglijke middenveld. Dit leek te resulteren in een voorsprong, maar de snelle aanval door het midden werd afgerond in buitenspelpositie. Na een kwartiertje kreeg Nijland de wedstrijd onder controle en was er genoeg ruimte om de gasten pijn te doen. In deze fase viel de 1-0 dan ook na een aanval over de linkerkant. Fokke Jan Kooistra stoomde op en zette zoals wel vaker deze middag perfect voor, waarna de bal weg werd gekopt door een verdediger. Arjan van der Wal was echter ter plaatse om de afgeslagen bal via een verdediger over de doelman heen te schieten en de voorsprong was een feit.

Het had zomaar een leuke middag voor Nijland kunnen worden als deze voorsprong wat langer stand had gehouden, maar helaas viel de gelijkmaker kort hierna al. Een corner werd uitverdedigd en de afgeslagen bal werd vanaf de middenlijn er weer hoog ingegooid, waarna er zomaar een paar aanvallers vrij stonden. Vermoedelijk in buitenspel positie, scoorde Lindeboom met een gemeen kopballetje dat Peter van Dalfsen te machtig was. De goal was zelfs volgens supporters van VVI buitenspel, maar laten we zeggen dat we de scheidsrechter niet bepaald mee hadden vanmiddag. Hierna had Jarin de Jong nog een enorme kans om te scoren, maar hij kopte volledig vrijstaand een mooie voorzet van Sjoerd Tjalsma in de handen van de doelman.

Na de 1-1 ruststand leek erg weinig aan de hand, want hoewel VVI wat makkelijker voetbalde, kwam Nijland ook regelmatig goed voor de dag in aanvallend opzicht. De tweede helft maakte de thuisclub echter twee cruciale fouten, die genadeloos werden afgestraft en daarna was het geloof in een goede afloop volledig weg. Cor Goeman ging twee keer raar in de fout in het strafschopgebied op een manier die wij niet gewend zijn van deze normaal zo betrouwbare verdediger. Op dit niveau wordt dat genadeloos afgestraft en dat demonstreerde VVI met de 1-2 van Kuperus en de 1-3 van Draaisma.

Met nog een half uur op de klok was de wedstrijd gespeeld en een slotoffensief kwam nooit van de grond. De gasten speelden de wedstrijd rustig uit en de thuisclub creëerde niks meer, waardoor er bij 1-3 werd afgefloten. Een onnodige nederlaag, maar VVI verdiende de overwinning wel en blijft het goed doen. Wij gaan volgende week naar het het verre Zuidhorn en hopen dat Bauke Poelsma zijn neus dan weer een beetje recht staat.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.