Nijland laat overwinning glippen tegen VVI

Nijland leek vandaag op weg naar een onverwachte driepunter in Idskenhuizen, maar kort voor het einde gooide een dubieuze strafschop roet in het eten.

Er werd na de wedstrijd dan ook vooral gesproken over de beslissingen van de leiding en of 2-2 nou wel of niet een terechte uitslag was.

VVI begon goed tegen Nijland dat het zonder Remco Sybrandy (blessure) en Erwin Hoekstra moest doen, die wegens ziekte zijn plaats moest afstaan aan Mente de Boer. De gasten waren het eerste kwartier zoekende en de thuisclub
was een paar keer zeer dreigend. De 0-1 van Nico Pieter Bonnema kwam dan ook volledig onverwacht, maar was wel een counter om je vingers bij af te likken. Wieger Boonstra trok naar de zijkant, Arjan van der Wal lanceerde Nico Pieter Bonnema en hij verschalkte de uitkomende keeper met een pracht van een boogbal.

Nijland kreeg hierna wat meer vat op het duel, maar helaas was het de linksbuiten van VVI die een corner helemaal voorbij de tweede paal kon aannemen en binnenschieten. Een tegenvaller zo net voor de rust, maar de
thuisclub had er gezien het spelbeeld wel recht op. Na de rust kwam Nijland beter voor de dag en zowaar weer op voorsprong.

Wieger Boonstra gaf net het teken dat hij gewisseld wilde worden vanwege een onwillige achillespees, toen Nico Pieter Bonnema vanuit het middenveld door de verdediging van VVI soleerde. Met speels gemak liep hij door tot hij
weer oog in oog met de doelman stond. Nico Pieter Bonnema koos er voor om af te leggen op Wieger, die ondanks zijn blessure nog best even de 1-2 in het lege doel wilde schuiven. Jarin de Jong nam hierop zijn plaats in met nog ruim een half uur op de klok.

VVI had hierna moeite om wat te creëren, maar kwam wel een paar keer dicht bij een treffer. Nico Pieter Bonnema had aan de andere kant de wedstrijd kunnen beslissen, maar schoot net voorlangs. De wedstrijd liep inmiddels tegen
het einde en de emoties begonnen wat op te lopen. De scheidsrechter van dienst liet zich behoorlijk meeslepen door het thuispubliek en gaf VVI zomaar een vrije trap op 10 meter van de goal toen Peter van Dalfsen te lang
treuzelde in zijn ogen.

Toen deze enorme kans werd verprutst, vond hij het nodig om een strafschop te geven voor een handsbal die er niet was. Dit keer maakte de thuisclub wel gebruik van zijn hulp en schoot De Jong de 2-2 binnen. Hier bleef het bij en zo konden beide teams een puntje bijschrijven.

Volgende week ontvangen we De Walde in Nijland en de mannen uit Elahuizen zijn dramatisch aan het seizoen begonnen. Met nul punten uit vier wedstrijden zal niemand daar tevreden zijn en dus kunnen we weer vol aan de bal zaterdag.