Nijland laat overwinning glippen in Dokkum

Nijland verloor afgelopen zaterdag met 2-1 van Be Quick Dokkum (BQ). Na
85 minuten spelen was de stand 0-1 in het voordeel van Nijland, maar toch ging het nog mis. De verslagenheid was dan ook groot aan de kant van de bezoekers, die op een verrassende overwinning afstevenden.

Nijland begon in dezelfde opstelling als vorige week en kwam na een paar minuten heel goed weg, toen BQ op de lat kopte. De rest van de eerste
helft gebeurde er verder weinig opzienbarends, want beide teams bakten er aanvallend weinig van.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. BQ probeerde in een soort 2-3-5 opstelling doelpunten te forceren en Nijland hield vooral tegen, zonder zelf ook maar een moment gevaarlijk te worden. De 0-1 kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen, toen een vrije trap van Gerrit Eppinga in eigen doel werd verlengd door een een verdediger van BQ.

BQ begon hierna met een soort van slotoffensief, maar ze maakten aanvallend weinig klaar. Verder dan wat dreigende voorzetten en afstandsschoten kwamen ze niet. Het leek er op dat ze nog wel uren door hadden kunnen voetballen, zonder te scoren. Toch viel een paar minuten voor het einde de niet meer verwachte gelijkmaker, toen een schot door een woud van benen Peter van Dalfsen toch nog verschalkte.

Het werd allemaal nog erger toen een minuut later een vrije trap werd ingedraaid en de 2-1 na een scrimmage van dichtbij werd binnen  geschoten. Zo ging Nijland dus van de hemel maar de hel in een paar