Nijland in de slotfase onderuit tegen Zuidhorn

Nijland speelde een hele aardige pot tegen Zuidhorn, maar keerde zonder punten terug naar Friesland.

Het bleef lang spannend in Groningen, maar tien minuten voor het einde moesten de gasten dan toch de fatale treffer slikken. Een bittere pil, want een puntje leek er wel in te zitten en misschien zelfs een stiekeme overwinning. In de tweede klasse is het verschil tussen winst en verlies echter klein en Zuidhorn sloeg wel toe, waar Nijland dat naliet.

Door de gebroken neus van Bauke Poelsma, begon Albert Jan van der Belt centraal achterin en Elmer Woudstra verving de niet volledig fitte Jarin de Jong. Beide spelers deden het net als de rest van het team prima en de eerste helft had het de zaken goed onder controle. Nijland wist de aanvallen van Zuidhorn zonder veel moeite te pareren en kwam er vervolgens voetballend regelmatig goed en snel uit om zo richting het vijandelijke doel te stomen. Grote kansen bleven echter uit en de gasten kwamen zelfs verschrikkelijk goed weg toen een slimme kopbal via Nico Pieter Bonnema en de binnenkant van de paal in de handen van Peter van Dalfsen belande. Er werd dan ook gerust met een 0-0 stand en de wedstrijd was mooi balans.

Na de rust begon Zuidhorn sterk aan het tweede bedrijf en daarbij kregen ze hulp van de, in onze ogen, zwak leidende scheidsrechter uit Veendam. Fokke Jan Kooistra, Eelke van der Wal(geschorst), Gerrit Eppinga en Cor Goeman gingen op de bon en trainer Douwe Posthuma werd zelfs achter de hekken gestuurd. Intussen kreeg Zuidhorn via Steenbergen en Jacobs drie hele grote kansen, die allemaal over en naast het doel van Peter van Dalfsen vlogen. Het illustreerde echter wel de sterke periode van de thuisclub en in deze fase kwam Nijland een paar keer heel goed weg.

De controle keerde echter terug en aan de andere kant counterde Nijland regelmatig gevaarlijk. Elmer Woudstra kon uit zo’n uitval van dichtbij een voorzet van Nico Pieter Bonnema inschieten, maar raakte de bal niet goed. De grootste kans was echter voor Arjan van der Wal die aan de rechterkant van het doel oog in oog met de doelman kwam, maar besloot af te leggen op Erwin Hoekstra . De invaller kon net niet goed bij de voorzet en zo liep het op niets uit. Sterker
nog, de tegenaanval van Zuidhorn leverde in de tachtigste minuut de 1-0 op van Steenbergen. Hij was attent toen Peter van Dalfsen een harde lage voorzet van Jacobs voor zijn voeten tikte en kon niet meer missen.

Een bittere pil, maar Nijland gaf niet op en bleef zoals de hele wedstrijd strijden voor een goed resultaat. We deden ook zeker niet onder voor Zuidhorn, maar we hebben moeite om de kansen en mogelijkheden om te zetten in doelpunten. Kansen om gelijk te maken kwamen ondanks alle inzet niet meer en dus proberen we het volgende week maar weer. Met frisse moed ontvangen we dan Heerenveense Boys, dat niet goed aan het seizoen begonnen is en op jacht is naar punten.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.